• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Decembrie , 2013

Campania „Ia-mă acasă de Crăciun!”

De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, 20 noiembrie, a fost lansată campania „Ia-mă acasă de Crăciun, realizată de TVR în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Campania va ţine până la Crăciun când Televiziunea Română va realiza o emisiune specială, care se va difuza pe TVR 2. Campania are ca scop sensibilizarea tuturor celor care pot oferi copiilor aflaţi în centrele de plasament, sărbători frumoase, alături de o familie.

 

Vedete ale TVR, precum şi persoane publice cu o ţinută morală impecabilă şi-au exprimat deja dorinţa de a se implica în această campanie şi de a primi în familia lor, de sărbători, un copil instituţionalizat. Pe tot parcursul campaniei, telespectatorii vor putea descoperi poveşti emoţionate ale unor copii care trăiesc în centrele de plasament din România, precum şi ale unor oameni care, deşi au crescut în instituţii de ocrotire socială, şi-au împlinit visurile personale şi profesionale cu sprijinul unor familii care i-au ajutat să se dezvolte.

 

„Cred că una dintre cele mai traumatizante experienţe este să cauţi un zâmbet sau o mână întinsă şi să nu le găseşti. Poate nu avem cu toţii case mari, bani pentru cele mai strălucitoare cadouri sau şansa unor vacanţe extravagante. De sărbători, avem însă cu toţii ceva de dăruit. Se numeşte iubire şi stă în fiecare dintre noi. A lua un copil, cumva al nimănui, de sărbători, şi a-l face parte din viaţa ta nu este o joacă. Relaţia dintre el şi familia ta, gazda lui de sărbători, este de fapt un angajament pe termen lung. Sunt convinsă că vom reuşi să îl facem poarte din viaţa noastră pe termen lung sau sigur vom încerca.” – susţine Irina Păcuraru – jurnalist TVR.

 

Consiliul Judeţean Maramureş, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) susţine acest demers, prin care se oferă câteva zile de căldură familială pentru copiii care poate n-au avut niciodată parte de aşa ceva. Specialiştii DGASPC vor veni acasă pentru a vă evalua situaţia familială, apoi vă vor recomanda copilul care se poate bucura de această minivacanţă în familia dumneavoastră, după ce copilul va fi pregătit în acest sens.

 
 

Adresaţi-vă DGASPC Maramureş – datele de contact sunt disponibile la adresa http://www.copii.ro/direct.html

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.