• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Călin Tuns: Europarlamentarii PSD-UNPR-PC susţin proiectele Guvernului Ponta

Consilierul judeţean Călin Tuns şi preşedinte al organizaţiei PSD Târgu Lăpuş arată importanţa alegerilor europarlamentare şi necesitatea ca maramureşenii să iasă la vot, în 25 mai. În interviul acordat, el vorbeşte şi despre cei doi ani care au trecut de la investirea Guvernului Ponta, arătând că PSD s-a ţinut de cuvânt.

 
 

Rep: Au trecut doi ani de la investirea Guvernului Ponta, iar acum Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC vine în faţa românilor, a maramureşenilor, pentru a cere votul la alegerile europarlamentare. Ce mesaj aveţi pentru maramureşeni referitor la aceşti doi ani de guvernare?

Călin Tuns: Sunt într-adevăr 2 ani de la investirea Guvernului Ponta, iar în aceşti 2 ani, Guvernul s-a ţinut de cuvânt! Vorbim de doi ani în care au fost reparate nedreptăţi sociale. Au crescut pensiile, prima dată după mulţi ani, şi au fost daţi bugetarilor banii înapoi. În plus, au fost indexate pensiile peste rata inflaţiei din ianuarie 2014. Guvernul Ponta a crescut economia, iar ţara noastră a avut cea mai mare creştere economică din UE în 2013 (+3,5% din PIB). Avem mai mulţi bani europeni în România, prin faptul că a crescut de aproape patru ori gradul de absorbţie a fondurilor europene, acesta ajungând în prezent la peste 34%, inclusiv prin deblocarea tuturor programelor oprite din cauza corupţiei PDL.

 

Rep: Ce propune Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC pentru Parlamentul European?

Călin Tuns: Alianţa PSD-UNPR-PC vine în faţa electoratului, a României şi a Maramureşului cu oameni competenţi, politicieni care să ducă numele ţării cu mândrie în Europa. Şi avem nevoie de europarlamentari care să susţină actualul Guvern, pentru a continua lucrurile bune începute. Guvernul Ponta susţine mai concret ca oricine educaţia şi cercetarea, fiind alocaţi mai mulţi bani pentru acest domeniu. Au fost redeschise spitale închise, s-a extins sistemul SMURD la nivel naţional, a fost reluată producţia de vaccin intern, s-au deblocat posturile din sistem şi, începând cu 2014, au fost dublate veniturile medicilor rezidenţi. A fost redus cu succes TVA la pâine şi s-a acordat sprijin pentru agricultură şi fermieri, cu plăţi importante, inclusiv subvenţiile blocate de PDL. Pentru ca toate acestea să aibă o continuitate, avem nevoie şi de europarlamentari care să reprezinte vocea României în Europa.

 

Rep: 25 mai este o zi importantă pentru Europa, pentru România, pentru Maramureş. Pentru a avea rezultatele scontate, trebuie să convingeţi electoratul să iasă la vot. Cum veţi determina maramureşenii să se prezinte la urne?

Călin Tuns: Maramureşenii sunt cetăţeni ai României, dar în acelaşi timp sunt cetăţeni europeni. Este vizibil faptul că ţara a ieşit din izolare, iar parteneriatele externe au fost întărite şi, ca efect, au fost atraşi investitori străini pentru a crea locuri de muncă în industrii importante, precum IT, auto, farmaceutice, agro şi infrastructură. Toate acestea contează în momentul în care subliniezi că România este parte integrantă a Europei.

Vom spune că PSD face dreptate până la capăt. Au fost făcute 364 de plângeri penale către DNA, Parchet şi alte instituţii, pentru a ancheta neregulile comise în anii trecuţi. În ceea ce priveşte marile proiecte, se au în vedere noi autostrăzi, metrouri, investiţii consistente în cercetare şi agricultură. Toate aceste dorinţe sunt realizabile dacă avem conducere locală şi judeţeană care conlucrează cu administraţia centrală, iar dacă executivul de la Bucureşti are reprezentanţi competenţi în Parlamentul European, lucrurile bune începute în ţară vor avea continuitate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.