• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Iunie , 2020

Calea, Adevărul şi Viaţa. Opusul iubirii nu este ura, ci frica!

În Epistola I a Sfântului Ioan Evanghelistul se spune: „Iubirea desăvârșită alungă frica” (I Ioan 4,18). Sfântul Ioan Evanghelistul afirma aceste cuvinte întrucât frica este cea mai puternică armă a diavolului ca să-i subjuge pe creștini, iar iubirea este puterea lui Hristos, care dăruiește bucurie și fericire creștinilor.
Venirea lui Antihrist o cu­noaștem deja din cauza fricii pe care o împrăștie în inimile oamenilor, făcând lucrurile în așa fel încât par înfricoșătoare și întunecoase. Asta fac astăzi con­du­cătorii statelor: aduc multă frică în rândul oamenilor. O frică fabricată. Frică peste tot! Frică să nu faci asta. Frică să nu te îmbolnăvești. Frică să nu săruți icoana pentru că te vei molipsi. Frică să nu te împăr­tășești. De ce? Pentru că te vei îmbolnăvi. Aceasta o spun politicienii noștri și miniștrii.
Însă, trebuie să știm că frica este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni.

Noi trebuie să ne aducem aminte de un lucru practic și cu­noscut. Atunci când într-o familie – care este cea mai puternică componentă a societății noastre – intră frica între bărbat și femeie, mai este loc pentru iubire autentică? Foarte greu! Se poate dezbina familia. Cu toată iubirea care a existat, se poate distruge căsnicia. Vezi tineri care se căsătoresc din dragoste și sunt fericiți, însă, deodată, din cauza unei probleme sau ne­glijențe, unul începe să se teamă de celălalt. Din acel moment se sfârșește dragostea, bucuria și fericirea! Acolo unde pătrunde frica, nu vor să se mai vadă unul pe altul.
Acest lucru este posibil să se întâmple și este provocat de Satana, ca să ne fie frică să ne apro­piem de celălalt, ca nu cumva să ne molipsim, să ne îmbolnăvim. Ce sunt toate acestea? Meșteșugirile Satanei! Mai târziu ne va înfricoșa cu alte lucruri. Îți faci cruce în văzul lumii? Vei fi prigonit. Săruți icoana? Vei fi prigonit! Vei merge la biserică? Vei fi prigonit!
Prin intermediul fricii vor face pe oameni să se ferească de izvoarele bucuriei, fericirii și mântuirii, care sunt Sfintele Taine și Biserica.
De aceea, putem înțelege încă o dată, că frica este cea mai puternică armă în mâinile Satanei, ca să subjuge un suflet creștin. Iar iubirea este cea mai mare putere duhovnicească a noastră, ca să ne luptăm cu frica și să-l alungăm pe Satana.
Așadar, trebuie să ne pregătim încă de pe acum, ca să vedem ce vom alege. Vom trăi cu frica sau vom trăi cu iubirea?
Mie mi-ar plăcea să lăsăm toate fricile în urmă și să îmbrățișăm Lumina adevărului, care este însuși Hristos, Lumina iubirii. Să fim oameni ai iubirii, ai luminii! Atunci vom avea bucurie și fericire, fără a ne mai teme de ceva!
Să facem loc în inima noastră iubirii, care este Hristos, ca să fugă frica, care este Satana. Să rămână doar această frică: să ne temem de frică! Și să adorăm Iubirea și Lumina! Să ne temem de frica pe care o împrăștie Satana și să căutăm iubirea, care este Dumnezeu!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.