• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 20 Ianuarie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 17 Ianuarie , 2022
GAZETA de Maramureș (954)
GAZETA de Maramures (954)
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Un „israelit fără vicleșug” între contestare şi canonizare
„Iata, cu adevarat, israelit in care nu este viclesug” – sunt cuvintele rostite de arhiepiscopul nostru de vrednica si mereu pomenire I.P.S. Justinian Chira, la inmormantarea evreului bucu­res­tean Nicu-Aureliu Steinhardt, botezat ortodox in celula 18 de la Jilava, la 15 martie 1960, si calugarit la Manastirea „Sfanta Ana” din Rohia, in 16 august 1980.”
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare - 50 de ani de viață în slujba vieții
Se spune ca, in medicina, ca si in dragoste, nu exista „intotdeauna” si „niciodata”, deoarece totul este posibil. Iar atunci cand medicina inseamna, inainte de toate, dragoste de oameni si de viata, imposibilul devine posibil, zi de zi, an de an, de jumatate de secol.
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Războiul gunoaielor s-a mutat și în instanțe Drusal Baia Mare a revenit la gunoaie, dar șantajul mizerabil continuă
In ultima luna a anului trecut, Baia Mare a fost „teatrul” unui razboi absurd denumit razboiul gunoaielor, deoarece operatorul de salubritate Drusal a refuzat sa mai ridice gunoiul menajer din oras, pe motiv ca Primaria Baia Mare nu a platit facturile pentru munca prestata in decursul anului 2021. Din acest anunt sec, pasat livratorilor de serviciu, baimarenii au aflat ca vor ramane cu gunoiul la portile blocurilor si ale   
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Colțu' meu. Valul cinci privit cu oarecare indiferență
Un nou an, aceeasi pandemie. Cand ne gandeam si noi ca vor urma vremuri cat de cat normale, a venit varianta omicron si ne-a aratat batul infectarii
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Interviu aniversar cu lector univ. dr. Ilie Gherheș, la împlinirea vârstei de 60 de ani
„Maramuresenii au fost prezenti istoric in toate evenimentele importante, indiferent de epoca, de stapanire, de regim”
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Jenant mișeilor! De la Eminescu citire
„Dar - d-lor! - mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman! Roman care vrea a-si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si-a nationalitatei - asa roman de parada mi-e rusine sa fiu. Nationalitatea trebuie sa fie simtita cu inima si nu vorbita numai cu gura.”
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Academician Alexandru Surdu și Împărăția Sa numită Marmația
Manastirea Dragomiresti de Maramures, cu hramul Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, duminica 12 decembrie 2021: zi de praznic sufletesc si de pioase aduceri-aminte.
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Biblioteca de idei. 80 de ani de la nașterea Marelui Imnolog al României!
Mitropolitul nostru, IPS Andrei, prezent la Baia Mare, la aniversarea celor cinci ani de episcop titular ai PS Iustin, ne-a informat ca va sluji in satul Topa Mica (comuna Mihaesti, judetul Cluj), spre a marca momentul crono – 80 de ani de la nasterea marelui poet si om de spirit Ioan Alexandru (25 decembrie 1941).
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Mondo Cane
Pr. lector universitar Ioan Valentin Istrati scria deunazi: „Draga politicianule ales pentru binele poporului, presat ingrozitor de o oculta anti-oameni, inainte de a vota sau de a semna o mizerie infinita, inchide, te implor, ochii si aminteste-ti pentru o clipa ochii mamei tale. Și fa ce-ti zic ochii ei.”
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Mineralele României, binecuvântare sau blestem?
Nimic nu ne-a marcat mai profund viata de pana acum decat acesti ani asa-zisi de democratie, ca martor la distrugerea economica a tarii, la manipularea pe toate canalele a poporului roman, popor care nu se face vinovat decat ca a dorit sa fie liber, sa traiasca mai bine.
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Calea, adevărul și viața. Înțelesul creștin al pocăinței
Sfantul Ioan Botezatorul isi sfar­sea destinul profetic si invata­toresc prin chemarea la pocainta. Dupa Botezul din Iordan, Mantuitorul Hristos isi incepea activitatea propovaduind pocainta si vestind Imparatia cerurilor.
Luni , 17 Ianuarie , 2022
175 de ani de la naștere - TIT BUD, vicarul cărturar al Maramureșului
„Nascut dintr-un neam de vechi sateni liberi (Tit Bud n.n.) a ajuns preot in Maramuresul sau. Astazi, cand este capetenia celorlalti preoti, a celor 50 de parohii din acest comitat, impune prin statura sa de urias, prin forta batranetilor sale, prin manierele sale si prin hotararea sa.”
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Un nou proiect inițiat de cunoscuta organizație băimăreană „Comunicați prin noi”
Proiectul educational „AVENTURILE LUI MOȘ CRACIUN”, initiat de O.N.G. Comunicati prin noi, vrea sa reaminteasca ca poate cea mai mare bucurie a Craciunului este darul. Cadoul frumos impachetat, gasit sub bradul impodobit in dimineata de Craciun, este lucrul la care toti copiii se gandesc si pe care il asteapta cu nerabdare. Sarbatoarea Craciunului este un prilej deosebit de a imparti iubirea cu toti cei dragi, cu rude si   
Luni , 17 Ianuarie , 2022
Ziua Culturii Naționale sărbătorită la Biblioteca județeană „Petre Dulfu” Baia Mare
Consiliul Judetean Maramures prin Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare ofera cititorilor doua expozitii de carte dedicate Zilei Culturii Nationale si implinirii a 172 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu.