• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 9 Septembrie , 2017

Calea, Adevărul şi Viaţa / Criza spirituală a familiei

Ziua de 9 septembrie este cea a pome­nirii Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, cei care au dat naştere Fecioarei Maria. Se mai numesc şi dumnezeieşti părinţi, pentru că ei au dat naştere aceleia care avea să-l nască pe Fiul lui Dumnezeu.
De aceea, cred că este mai potrivit ca oricând să vorbim despre importanţa şi sfinţenia familiei creştine, pentru că Ioachim şi Ana dimpreună cu fiica lor Maria au însemnat adevărata familie creştină. Pe Fecioara Maria au avut-o mai târziu, către bătrâneţe, ca fruct al rugăciunii lor către Dumnezeu, pentru că, dacă Dumnezeu este creatorul vieţii, El este şi Cel care binecuvântează naş­terea de prunci. Aşa se explică faptul că Maica Domnului a primit o frumoasă educaţie de la părinţii ei, care au murit lăsându-o foarte tânără, iar apoi a fost educată la şcoala din Ierusalim, unde a învăţat carte. Iată de ce se întrebau iudeii: „De unde ştie Acesta atâta carte, când n-a fost la nici o şcoală?”. Şi aşa este, Mântuitorul n-a fost la nici o şcoală, însă pe de o parte era Dumnezeu, iar pe de altă parte putea să înveţe de la Maica Sa, cea care învăţase carte.

Acesta este rolul părinţilor în viaţa copii­lor. Este foarte importantă  această insti­tuţie care este şi sfântă, în acelaşi timp. Familia creştină are la bază Taina Cunu­niei, iar Taina Cununiei este singura taină care nu a fost întemeiată de Mân­tuitorul Hristos, şi nici de Sfinţii Apos­toli, ci a întemeiat-o însuşi Dumnezeu Tatăl, atunci când i-a creat pe primii oameni - Adam şi Eva - şi i-a binecuvântat zicând: „Creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi pământul”. Aşa s-a întemeiat familia, începutul neamului omenesc, prin binecuvântarea lui Dumnezeu.

Din păcate, astăzi familia creştină începe să se destrame. Este un semn de alarmă că familia românească a început să se destrame. Sunt tot mai puţine cupluri care trec pragul bisericii pentru Taina Cununiei, iar atunci când o fac, statisticile ne spun că din trei căsătorii, în două intervin divorţuri. Copii se fac din ce în ce mai puţini. Se fac anual aproximativ un milion de avorturi! Astfel producându-se o scădere dramatică a populaţiei. Familia nu este doar o problemă de cre­dinţă şi religie, ci este o problemă de naţie care priveşte poporul român, o pro­blemă de supravieţuire.
Familia înseamnă părinţi şi copii laola­l­tă. Nu doar părinţi care au copii şi nu au grijă de ei, şi nu doar copii care au pă­rinţi, de care înţeleg că nu mai trebuie să asculte, nemaiexistând acea coeziune sfântă dintre cei care au dat naştere co­piilor şi copii, fapt pentru care ei trebuie să fie recunoscători. Ni-i fură societatea şi năravurile rele, pentru că părinţii nu se mai ocupă să le dea „cei şapte ani de aca­să”. Învăţământul de astăzi are foarte mul­te carenţe şi numai de educaţia copiilor nu se ocupă.

De aceea, este bine de ştiut faptul că credinţa se obţine şi se primeşte din braţele mamei. Restul se adaugă încetul cu încetul. Părinţii sunt primii care oferă credinţa copiilor şi dacă le-o dă, ea nu mai piere. Şcoala adaugă cât poate să adauge, ora de religie cât poate să adau­ge, însă adevărata temelie a credinţei o dă mama şi, dacă se poate, tata. Pe aceste adevăruri trebuie să reîntemeiem soliditatea familiei în ţara noastră, iar prin aceasta vom întări societatea, vom întări, dacă vreţi, democraţia şi înţelesul libertăţii în adevăratul ei sens.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.