• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 27 August , 2013

Căldură mare în politica maramureşeană

PSD Maramureş a luat temperatura politicii maramureşene, a administraţiei maramureşene şi a organizat o conferinţă de presă pentru a prezenta concluziile termometrului politic social-democrat.

 
 
Preşedintele social-democraţilor maramureşeni, Gabriel Zetea a fost dur cu fosta administraţie PDL. „După preluarea administraţiei judeţene am constatat că o serie de proiecte aflate în derulare, îndeosebi cele de modernizare a infrastructurii, au fost întocmite voit greşit, fie s-a încercat prin atribuire favorizarea firmelor câştigătoare. Odată descoperit impasul, ne-am concentrat să reparăm greşelile descoperite şi să încercăm continuarea acelor proiecte.
Situaţia e cu totul diferită faţă de termenii în care liderii din PDL, îndeosebi Vasile Blaga, urmat de Elena Udrea, au încercat să acrediteze ideea că proiectele lansate de pe timpul guvernării lor ar fi blocate de USL. Consider, în primul rând, că vina aparţine preşedintelui PDL Maramureş, Mircea Man, care şi-a dezinformat şeful în privinţa programelor de investiţii”, a spus Zetea.
 
Liderul PSD Maramureş a mai prezentat situaţia actuală a şase dintre proiectele de anvergură aflate în derulare şi care au avut nevoie de fonduri suplimentare, iar un alt proiect, cel de modernizare a drumului judeţean Baia Sprie - Bârsana (55 km), urmează să reintre în procedură de licitaţie pentru adjudecarea unui nou executant al investiţiei. Potrivit lui Zetea, noua administraţie a CJ Maramureş a trebuit să caute soluţii de rezervă pentru a continua realizarea proiectelor: depozitul ecologic din comuna Fărcaşa, circuitul bisericilor din lemn, reparaţia DN Baia Mare-Dej şi a mai multor tronsoane ale DN18 şi a aeroportului Baia Mare.
 
La rândul său, deputatul Gheorghe Şimon a fost critic cu democrat-liberalii. „Este tragic modul cum percep democrat-liberalii sau mai precis cum sunt dezinformaţi de preşedintele PDL Maramureş despre investiţiile care ar fi blocate intenţionat de USL. Singura chestiune e că o parte dintre aceste investiţii nu aveau asigurată cofinanţarea, erau greşeli în proiectele tehnice, studiile de fezabilitate şi alte documente.
Plus că preşedintele de atunci al CJ, Mircea Man, mergea rar şi deloc la şedinţele consultative a ADR Nord - Vest din Cluj Napoca. Sunt indignat de modul cum Vasile Blaga şi Elena Udrea critică starea drumurilor şi a turismului din judeţ de parcă ei nici n-ar fi guvernat. Vă asigur că în bugetul pe anul 2014, judeţul Maramureş va beneficia de o compensare a acestor lipsuri”, a spus Şimon.
 
 
Meciul USL – PDL
 
Deputatul PSD de Maramureş, Florin Tătaru, a explicat meciul politic între putere şi opoziţie.
„Pentru mine vizita conducerii PDL, poziţiile exprimate de domnul Vasile Blaga şi de doamna Udrea practic se înscriu în ceea ce înseamnă un meci început cu ceva timp în urmă, în care cele două echipe au următoarea configuraţie: pe de o parte avem guvernul USL, condus de Victor Ponta, care a ales transparenţă, acurateţe şi acţiuni reale în actul de guvernare, acţiunile pe care electoratul le-a aşteptat, iar pe de cealaltă parte avem o echipă Băsescu-Udrea, la care din când în când se alătură şi domnul Blaga, care nu este hotărât ce este, liderul extremei stângi sau liderul soluţiei de dreapta, care echipă are trei dimensiuni, şi anume o propagandă mincinoasă, minciună dusă până la neruşinare şi o dezinformare perpetuă.
Îmi aduc aminte, de exemplu, că înaintea alegerilor generale din 2012 am avut membri PDL care afirmau următoarele lucruri: având în vedere cele constatate de comisia europeană, respectiv deficienţe şi nelegalităţi în gestionarea fondurilor europene 2009-2011, acel membru PDL cerea demisia guvernului Ponta. Fără cuvinte.
Dumneavoastră ştiţi prea bine cine a guvernat România în anul 2009 -2012.
Altcineva spunea: “De ce trebuie întreprinzătorilor să li se ia 10 piei de pe ei? De ce trebuie să suportăm atâtea biruri şi taxe fiscale, de ce nu avem o politică fiscală mai relaxată, de ce din profitul nostru trebuie să susţinem alte segmente?. Vă anunţ că în data respectivă, în 2012, înainte de alegerile generale, cel care făcea aceste declaraţii era nimeni altul decât fostul şef al guvernului Băsescu, respectiv Mihai Răzvan Ungureanu, care uita că orice o fi făcut guvernul Ponta 1, un singur lucru nu a făcut cu siguranţă, nu a pus nicio taxă, iar taxele de care vorbea Mihai Ungureanu erau taxe puse de el, respectiv de guvernele Boc.
Hilară, dacă nu stupefiantă a fost tot atunci şi declaraţia unui membru PDL, care, referindu-se la vizita preşedintelui parlamentului european Martin Schulz în România, care nu a vizitat doar Bucureştiul, ci şi oraşul Târgul Jiu, spunea că această vizită dovedeşte faptul că guvernul Ponta este izolat în plan european!
Acţiunile guvernului sunt cuantificabile, sunt clare şi au un beneficiu naţional. Noi am scăzut TVA-ul la pâine la 9% şi suntem convinşi că prin asta vor scădea preţurile la produsele de panificaţie şi va scădea evaziunea care este foarte mare în acest domeniu. Ei ne critică pentru că am fi majorat sau negociat majorarea altor taxe; da, dar aceste taxe se referă la taxele pentru produsele de lux, pentru că trebuie asigurat un echilibru la nivel macro, nu cred că deranjează pe cineva majorarea taxelor de lux, decât cu siguranţă pe doamna Udrea şi clica PDL; ei sunt abonaţi la produse de lux.
Doamna Udrea ar fi trebuit să înveţe din lecţia de smerenie şi bun simţ maramureşean, care cred că i-a fost predată pe tot parcursul vizitei. Dânsa nu cred că a învăţat nimic din această lecţie, doar un singur lucru: că portul maramureşean nu se asortează cu tocurile de 15 cm şi pentru asta a purtat o pereche de balerini.
Ca fost ministru al turismului, doamna Udrea ar fi trebuit să ştie ceea ce figurează în toate statisticile - National Geographic, Discovery - că Maramureşul este, la fel ca şi Bucovina, pe podiumul destinaţiilor turistice din România, după litoral şi Valea Prahovei”, a spus Florin Tătaru.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.