• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 17 Iulie , 2014

CA de la Aeroportul Baia Mare, poate da, poate nu

La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean au fost nominalizaţi membrii în Consiliul de Administraţie (CA) al Aeroportului Internaţional Baia Mare. În acest fel se detensionează situaţia de la Aeroport.

 
 
 

În urmă cu aproape două luni au început procedurile de selectare a membrilor în CA de la Aeroportul băimărean. Fiind o instituţie aflată în subordinea CJ Maramureş, procedura prevedea aprobarea listei rezultate în urma selecţiei, în plenul CJ.

S-a dat un anunţ, ceva de genul: „caut membru al CA de la Aeroport” şi s-au depus 13 dosare ale unor doritori să vadă lumea de sus. Pentru a trece de proba dosarului, doritorii trebuiau să îndeplinească mai multe condiţii, de la studii, până la capacitatea de management şi administraţie publică. Din cei 13, au rămas opt. A urmat o probă în care candidaţii rămaşi în competiţie au dat un interviu în faţa unei comisii. Interviurile au durat între câteva minute şi o juma de oră. A rezultat o listă cu cinci persoane, din care aleşii maramureşenilor au selecţionat trei.

 

CA este o structură de conducere din care fac parte cinci persoane. Prin votul consilierilor judeţeni, cei trei aleşi să facă parte din CA sunt: Petre Mitru, Mircea Cirţ şi Nicolae Ioachim Făt. Din partea CJ Maramureş va fi Mircea Brăgaru, iar din partea Ministerului de Finanţe se va face nominalizarea de către această instituţie în cel mai scurt timp. Cei cinci trebuie să aleagă un director. Acesta poate fi dintre membrii CA sau poate fi din afara acestei structuri. Una peste alta, este bine că Aeroportul are un CA. Nu se putea ca o instituţie de importanţa Aeroportului să stea prea mult timp fără conducere. 

 

Dincolo de partea oficială a poveştii, se pare că sunt anumite nemulţumiri care ar putea duce la contestaţii, care la rândul lor ar putea duce la desfiinţarea acestui CA. Rămâne de văzut! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.