• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Octombrie , 2014

Buldoexcavator nou în parcul auto al Serviciului Public de Gospodărire Urbana

Un buldoexcavator nou completează acum parcul auto al Serviciului Public de Gospodărire Urbana. Este un obiectiv pe care reprezentanţii serviciului şi l-au propus de foarte mult timp, iar acum s-a reuşit achiziţionarea utilajului. Cu sprijinul municipalităţii, serviciul are acum în dotare o maşină nou-nouţă, gata să iasă în teren pentru a deservi lucrările ce se desfăşoară în Sighet.

 

Parcul Serviciului Public de Gospodărire Urbana a fost până acum unul destul de învechit. În dotare există utilaje de zeci de ani care abia pot face faţă solicitărilor de zi cu zi. Cu sprijinul Primăriei s-a reuşit o îmbunătăţire a acestuia, după multiple proceduri. Utilajul se află cum în curtea serviciului, este încă sigilat, însă în curând va deservi comunitatea sigheteană.

 

„Încă de la momentul preluării Serviciului de Gospodărire Urbana, unul dintre obiectivele principale a fost acesta de a achiziţiona acest buldoexcavator, deoarece am considerat că un asemenea Serviciu trebuie să deţină în proprietate un astfel de utilaj. Cheltuielile de închiriere a unui asemenea utilaj erau destul de mari şi, făcând un calcul economic, ne-am dat seama că achiziţionarea unuia nou în sistem leasing este mult mai avantajos, rata închirierii fiind mult mai mare decât factura acestui tip de utilaj”, a explicat Ioan Şuştic, directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.

 

Utilajul este produs suedez, aparţinând unei firme de referinţă în domeniu.

„Am făcut o solicitare către Primăria Sighet şi către Consiliul Local, iar în urma aprobării bugetului a fost aprobată şi această achiziţie pe lista de investiţii din acest an, moment în care am trecut la procedura de achiziţie prin licitaţie publică pe sistemul electronic de achiziţii publice şi iată, după toate contestaţiile şi procedurile, avem acest utilaj în curte şi urmează să iasă la lucru”, a mai arătat Ioan Şuştic, directorul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.

În ceea ce priveşte caracteristicile tehnice, utilajul este multifuncţional, are două tipuri de cupe, se poate ataşa şi picon şi de asemenea poate fi folosit şi pe timpul iernii pentru deszăpezit.

„Având în vedere că este un utilaj complex, îl vom folosi la toate activităţile de care avem nevoie, fiind foarte util serviciului nostru”, a mai punctat Ioan Şuştic.

 

Rata de leasing pentru acest utilaj este de 1.000 de euro lunar, pe o perioadă de 5 ani de zile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.