• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

Bugetul judeţului, aprobat!

Bugetul Consiliului Judeţean Maramureş – aprobat în şedinţa din 25 februarie 2015 – este unul axat pe dezvoltare, deoarece în acest an se vor finaliza proiectele majore de infrastructură ale judeţului. „Ţinta noastră bugetară este acoperirea cheltuielilor de dezvoltare, ceea ce procentual înseamnă ca 68% din cuantumul bugetului pentru 2015 să fie destinat dezvoltării.” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

 

Cele patru mari proiecte ale Consiliului Judeţean Maramureş - Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş, Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Reabilitarea Drumului Baia Sprie – Bârsana şi Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord - au ca termen de finalizare a doua jumătate a anului 2015.

 

Spre exemplu, pentru Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. Constantin Opriş, în anul 2015 s-a propus prin buget alocare sumei de 8,4 milioane lei, aceştia reprezentând necesarul pentru finalizarea proiectului şi a lucrărilor complementare. Pentru drumul Baia Sprie-Bârsana este propusă suma de 103 milioane lei şi pentru „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş” suma de 230 milioane lei.

Din excedentul bugetar s-a propus repartizarea sumei de un milion de lei pentru realizarea studiilor de fezabilitate, prefezabilitate, proiecte tehnice şi expertize tehnice pentru reabilitarea unor sectoare de drumuri judeţene.

 

„Eu vreau să apreciez proiectul de buget care ne-a fost astăzi înaintat pentru faptul că este un document elaborat, care a însemnat pentru tot aparatul Consiliului Judeţean, în primul rând direcţii compartimente, Direcţia de Buget Finanţe, vicepreşedinţi şi preşedinte, o muncă extrem de serioasă şi responsabilă, aş putea spune chiar laborioasă. Mi-am permis să fac această apreciere pentru că am studiat cu interes proiectul de buget şi am luat în considerare cel puţin o chestiune care ne-a obsedat mai mult timp, şi anume structura componenţială a bugetului.

Pe partea de funcţionare s-au alocat doar 32% din buget, iar pe partea de dezvoltare 68%. Este un lucru pe care ni l-am dorit toţi consilierii judeţeni şi nu numai, de aceea mi-am permis să fac această apreciere, cunoscând ce multă muncă şi ce mare responsabilitate şi-au asumat cei care au gândit acest buget pentru 2015. E foarte adevărat că, din ceea ce cunoaştem noi, dar şi din proiect, reiese că anul financiar 2015 este extrem de greu, poate cel mai greu an pentru activitatea Consiliului Judeţean, dat fiind faptul că marile proiecte pe care le avem au ca termen de finalizare sfârşitul lui 2015.

De aceea, domnule preşedinte, cred că, de-acum încolo extrem de importantă este relaţia cu executantul lucrărilor, iar responsabilitatea cred că, în primul rând, cade asupra serviciului tehnic din Consiliul Judeţean şi asupra comisiilor în care intră consilierii judeţeni care trebuie să verifice mereu şi să informeze tot plenul Consiliului Judeţean asupra stadiului lucrărilor de acum încolo.” – apreciază consilierul judeţean Eugenia Godja.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.