• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 18 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Aprilie , 2019

Bucurie duhovnicească în duminica Sfintei Cruci, la Dumbrăvița

Duminică, 31 martie, în Parohia Dumbrăvița a avut loc un dublu eveniment cu simbolistică duhovnicească.

Primul eveniment a fost Con­ferința cu tema „Pedagogia Sfântului și Marelui Post” susținută de părintele Arhim. Prof. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier în cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.
Aceasta s-a desfășurat în noul centru cultural Dumbrăvița, în pre­zența a numeroși tineri, preoți și credincioși din comunele și satele învecinate. Conferinţa a fost una interactivă, deoarece participanții au avut posibilitatea de a adresa întrebări pe bilețele, la care au primit răspunsurile oferite de părintele Ioachim. Iar cel de-al doilea eveniment a fost tradițio­nalul concert de pricesne „La umbra Crucii Tale”, aflat la ediția a V-a. Au interpretat grupurile de tineri din ASCOR și ATOCEM -  Tinerii Catedralei Episcopale din Baia Mare, precum și interpreții: Arhidiacon Ionuț Pleș, Adriana Prelucan Maur, Irina Maria Pop, Ioana Botiș și Gabriela Ardusătan.
La finalul minunatului eveniment a luat cuvântul primarul Felician Ciceu, care a adresat un cuvânt de mulțumire și felicitare organizatorilor, preotului paroh Bogdan Cio­cotișan, tinerilor prezenți, preoților și credincioșilor.
Părintele Ciocotișan Bogdan, în calitate de organizator a mulțumit preoților consilieri și inspectori: Mihali Adrian, Pop Andrei, Vlad Verdeș, Morar Adrian, Gavriș Andrei, Pleș Ionuț, Latiș Valeriu de la Episcopia Ortodoxă a Ma­ramureșului și Sătmarului, precum și părintelui protopop Co­roian Fabian și celorlalți frați preoți din comună și din împrejurimi pentru prezență, atât la Sluj­ba Vecerniei, cât și la Con­ferință. Un cuvânt special transmis de părintele Bogdan a fost din partea lui Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UACE, aflat depar­te de țară, dar aproape cu su­fletul de dumbrăvițeni, ca întotdeauna.
Evenimentul s-a încheiat cu o agapă frățească.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.