• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Februarie , 2015

Bota a amendat Legea incubatoarelor de afaceri

Proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri, amendat de către senatorul PSD Sorin Bota, a fost adoptat de Senatul României la sfârşitul săptămânii trecute cu 93 voturi pentru, 0 împotrivă şi 0 abţineri. Obiectul legii îl reprezintă reglementarea regimului juridic de înfiinţare şi funcţionare a incubatoarelor de afaceri, prin acordarea de facilităţi din partea autorităţilor publice pentru fondatorii acestora, iar scopul îl reprezintă stimularea înfiinţării a noi locuri de muncă, diversificarea economiilor şi crearea unui mediu antreprenorial în cadrul comunităţilor locale.

Amendamentele senatorului Bota vizează art.7, pct.1, lit. c şi d, precum şi art. 20 prin introducerea punctelor 3 şi 4.

 

„Orice imobil pus la dispoziţie în cadrul unui incubator de afaceri poate să fie grevat de sarcini sau ipotecă dacă a fost achiziţionat cu credit de la bancă. Nimeni nu intră într-un proiect dacă nu deţine spaţiul sau dacă nu îl cumpără prin intermediul băncii. Alte tipuri de granturi şi ipoteci pot fi excluse, dar nu cele care privesc cumpărarea sau modernizarea spaţiului respectiv”, a motivat senatorul.

De asemenea art. 20 a fost amendat prin introducerea punctelor 3 şi 4, astfel:

(3) Prevederile prezentului contract se aplică de către unităţile administrativ teritoriale în mod unitar tuturor solicitanţilor.

(4) Unităţile administrativ teritoriale pot anunţa încetarea aplicării facilităţilor acordate incubatoarelor de afaceri când se constată că nu mai este necesară deschiderea de incubatoare de afaceri, pentru care să acorde facilităţi.

Prezentul proiect de lege urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind şi camera decizională.

 

Senator, Sorin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.