• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

Boitor, sub scut

A fost şedinţă de Consiliul Judeţean, o şedinţă cu încărcătură deosebită. S-a discutat problema creditului pe care îl va lua CJ Maramureş. Au fost prezenţi şi o parte a parlamentarilor maramureşeni. Dincolo de problema creditului, urma prezentarea rapoartelor de activitate a directorilor instituţiilor bugetare maramureşene. Printre ei, Nicolae Boitor, directorul general al DGASPC.

 
 

Înainte de şedinţa de CJ a avut loc o şedinţă a Comisiei pentru Protecţia Copilului în care s-a discutat raportul lui Boitor, dar şi situaţia din DGASPC. Consilierii USL nu au fost de acord cu raportul lui Boitor, mai mult ei au cerut schimbări radicale în conducerea Direcţiei.

Culmea este că printre cei care au susţinut schimbarea s-a aflat şi Florin Gui, consilier judeţean din partea PDL, un pupil de-al fostului prezident, Mircea Man.

Aşa că, prin târg circula zvonul că Boitor va fi schimbat.

 

În plenul CJ, la punctul cu raportul, Nicolae Boitor a venit la „bară” şi a început să îşi plângă de milă. A spus că Direcţia o duce foarte greu, că este lipsă de personal, dar au fost şi realizări demne de a fi menţionate. Respectiv, deschiderea Centrului din Sighet şi încă un proiect legat de nu mai ştim ce. Cu o voce plată, Boitor a spus că aşteptă întrebări.

Şi ele au venit de la preşedintele Comisiei, Cornelica Ilea. Aceasta a spus că nu este o chestiune personală, dar că raportul este superficial şi necesită multe corecturi şi explicaţii.

Ilea a început cu recentul caz, Nicolae Coman, băiatul care a murit într-un incendiu, deşi au fost date avertizări şi solicitări de a fi preluat de urgenţă în sistemul de protecţie al statului. Cei care s-au opus atunci au fost Nicolae Boitor şi Dumitru Dumuţa, secretarul CJ.

În continuare, Cornelica Ilea a scos la vedere părţile slabe ale raportului, din toate punctele de vedere, de la gramatică până la proiecte şi date şi cifre conţinute de raport.Consilierii judeţeni erau cam nerăbdători şi nu au lăsat-o pe Ilea să termine. Ajunsese la ideea că sunt membri ai CJ care s-au săturat să fie alăturaţi problemelor DGASPC. În acest moment, conducerea CJ a cerut ca multele întrebări ale membrilor Comisiei pentru Protecţia Copilului să fie înaintate directorului Boitor pentru competente răspunsuri. După care să se discute din nou în Comisie, iar în şedinţa de CJ din noiembrie să se ia o hotărâre.

Aşa a scăpat Boitor de demitere. Pupilul lui Mircea Man, consilierul Gui, a început un discurs de „doi bani”. A spus că, ei, consilierii nu trebuie să se ia după ce scrie presa şi să îl ajute întâi pe Boitor, după care să taie, eventual.

 

Ne umflă râsul! Ce să mai ajuţi?

Boitor este pe funcţii de conducere de mai bine de nouă ani. Este unul dintre cei mai vechi şefi între Direcţiile din ţară. A avut multe şanse şi a făcut prea multe pentru a se bucura de clemenţă. Aşa credem noi!

 

În rest, vom reveni cu cazul Italia!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.