• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 15 Decembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Decembrie , 2017

Bogdan Tomoiagă: „Bugetul pentru marketing și promovare al MT, în creștere cu peste 80% în 2018”

„Fiecare dintre instituțiile publice trebuie să prevadă punctual aceste vouchere și acestea se vor da la toți angajații până la sfârșitul lunii noiembrie 2018”, a arătat secretarul de stat Bogdan Tomoiagă. Comisiile de specialitate reunite din Parlament au avizat marți bugetul Ministerului Turismului cu 28 de voturi pentru și 14 împotrivă.
Reprezentantul Guvernului a subliniat faptul că Ministerul Turismului are un buget de 63,4 milioane de lei în 2018, în creștere cu 39,82% față de execuția prognozată pentru anul 2017.
„Privim cu speranță în viitor spre autoritățile publice locale în depune­rea documen­tațiilor tehnico-econo­mice, pentru cei care sunt în anexa Masterplanului de investiții. Sperăm că putem să dezvol­tăm infrastructura în turism pentru că este un domeniu foarte important și dinamic pentru România, care anul acesta a crescut cu peste 12 procente. În masterplanul de inves­tiții, repre­zentând HG 558/2017, avem 148 de investiții propuse și cu posibilitatea de actualizare anual. Avem cu adevărat nevoie de infra­structură în turism și suntem deschiși ca autoritățile publice locale să vină cu proiecte. Ministerul Turismului nu are fonduri pentru centre de informare, mai ales că cele 109 care sunt și funcționează pe teritoriul României au fost finan­țate din fonduri euro­pene”, a adăugat secretarul de stat Bogdan Tomoiagă.
 

În proiectul de buget sunt prevăzute resursele necesare pentru acordarea de vouchere de vacanță pentru toți salariații din sistemul public
 

Potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, Ministerul Turismului are prevăzute credite de angajament de 65,409 milioane de lei, din care cre­ditele bugetare reprezintă 63,409 mi­lioane de lei, fiind vorba de o majorare de 39,8% față de anul trecut. Cheltuielile curente alocate pentru 2018 sunt estimate la 59,5 milioane de lei, din care credite bugetare sunt de 57,5 milioane de lei, mai mult cu 37,52% în comparație cu anul anterior, în timp ce cheltuielile de personal ajung la 18,785 milioane lei, în creștere cu 30,69% față de alocarea din anul anterior. Conform proiectului adoptat de Guvern, sunt prevăzute venituri estimate de 287,5 miliarde lei, cu 30,9 miliarde lei mai mari față de 2017, fiind pentru prima dată când PIB-ul României va depăși nivelul de 200 miliarde euro.


În proiectul de buget sunt prevăzute resursele necesare pentru acordarea de vouchere de vacanță pentru toți sa­la­riații din sistemul public, creșterea salariului minim și mediu net în întreaga economie (public și privat) cu 9%, majorarea, de la 1 iulie, a pensiilor cu 10% și a pensiei minime cu 23%.
Luni, 18 decembrie, va începe dezbaterea proiectelor de buget și al asigurărilor sociale în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca votul final să fie în data de 21 decembrie.

 

 

„Avem cu adevărat nevoie de infra­structură în turism și suntem deschiși ca autoritățile publice locale să vină cu proiecte. Ministerul Turismului nu are fonduri pentru centre de informare, mai ales că cele 109 care sunt și funcționează pe teritoriul României au fost finan­țate din fonduri euro­pene”.
Bogdan Tomoiagă

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.