• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 12 Iunie , 2013

Bătălia pentru PNL Maramureş

După alegerile colegilor de alianţă, a venit rândul liberalilor să-şi aleagă liderii la nivelul organizaţiilor locale şi judeţene. După războaiele interne din partid şi criticile dure adresate direct sau în şoaptă actualei conduceri, se aşteaptă ca scrutinul să pună punct disensiunilor. Bătălia se dă între Radu Stroe şi primarul de Sighet, Ovidiu Nemeş.

 
 

După PSD şi PC, a venit şi rândut liberalilor maramureşeni să-şi aleagă structurile de conducere. Alegerile interne sunt privite ca o soluţie salvatoare pentru organizaţia judeţeană a PNL, măcinată în ultima vreme de numeroase disensiuni şi războaie interne.

 

Iniţial, se vorbea că şefia partidului ar urma să-i revină primarului de Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, alesul în „cel mai mare grad” dintre primarii liberali, care a reuşit să obţină scoruri bune la alegerile de anul trecut. Numai că, ulterior, sorţii au început să încline spre Radu Stroe, fost senator de Maramureş, care are portofoliul Internelor în Guvernul Ponta, şi care se pare că are toate şansele să preia conducerea organizaţiei PNL de la Radu Ştef. De altfel, ministrul a recunoscut interesul pentru preluarea acestei organizaţii şi pentru a face ordine în PNL Maramureş. Totuşi, lucrurile mai pot fi schimbate, deoarece alegerile la nivel judeţean au loc abia în 22 iunie, iar candidaturile pot fi depuse cu două zile înainte de vot. La începutul săptămânii viitoare încep însă alegerile în organizaţiile locale, prima pe listă fiind cea din Sighetu Marmaţiei, unde mai mult ca sigur se va impune Ovidiu Nemeş. În schimb, bătălia va fi mai strânsă pentru posturile de vicepreşedinţi şi cel de secretar al filialei liberale de pe malul Tisei, pe care se văd realeşi deja mulţi din vechii ocupanţi ai acestor poziţii. Conform statutului PNL, singurii care vor face parte din biroul de conducere al filialei sighetene, fără să fie aleşi, sunt preşedintele organizaţiei de femei, Maria Kormoş şi preşedintele interimar TNL, Vasile Simion.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.