• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Martie , 2017

Bătaia de joc continuă în CL Baia Mare

Ca la fiecare sfârșit de lună, a avut loc o ședință ordinară a Consiliului Local Baia Mare. După porcăriile din ultimele luni, am crezut că lucrurile s-au liniștit și, în sfârșit, aleșii băimărenilor vor începe să și lucreze pentru oraș, pentru comunitatea care le plătește indemnizațiile și toate scutirile de care beneficiază. O părere greșită. Radu Ardelean și Compania au derapat din nou, iar ideea de consilier dedicat comunității, adică acel cetățean onest, corect, bine intenționat, s-a scurs în canalul colector de gunoaie!

 

 

Au fost peste 50 de proiecte de hotărâre, un borderou de ședință mai apropiat de ceea ce ar trebui să fie o dezbatere în forul care conduce orașul. La partea cu bugetul orașului, am aflat care va fi „starea nației” orașului. Va fi ceea ce spunea Marinel Rob, un buget restrictiv.
Bugetul se ridica la suma de 353.685 mii lei (venituri) si 355.023 mii lei (cheltuieli). Diferenta de 1.385 mii lei va fi acoperita din excedentul pe anul 2016.
Conform proiectului, bugetul institu­țiilor publice și activităților finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe anul 2017 este:
- venituri totale – 59.385 mii lei,
- cheltuieli totale – 59.663 mii lei,
- diferența de 278 mii lei – reprezentând excedent la finele anului 2016.
 

Bugetul împrumuturilor interne pe anul 2017:
- venituri totale – 4.203 mii lei;
- cheltuieli totale – 4.203 mii lei.
 

Bugetul fondurilor externe nerambursabile
- venituri totale – 74 mii lei,
- cheltuieli  totale – 225 mii lei.
- diferența de 151 mii lei – reprezentând excedent la finele anului 2016.
 

Bugetele instituțiilor din subordine:
- bugetul Serviciului Public Asistență Socială pe anul 2017, în sumă de 42.819 mii lei.
- bugetul Serviciului Public Ambient Urban pe anul 2017, atât pe parte de venituri cât și pe parte de cheltuieli, în sumă de 12.602 mii lei.
- bugetul Teatrului Municipal pe anul 2017, atât pe parte de venituri, cât și pe parte de cheltuieli, în sumă de 5.660 mii lei.
- bugetul Spitalului de Pneumo­ftizio­logie pe anul 2017, atât pe parte de ve­nituri, cât și pe parte de cheltuieli, în sumă de 29.782 mii lei.
- bugetul Clubului Sportiv Minaur Baia Mare pe anul  2017, atât pe parte de venituri, cât și pe parte de cheltuieli, în sumă de 3.200 mii lei .

Dar cireașa de pe tortul ședinței a urmat la borderoul suplimentar. Acolo se aflau două proiecte de hotărâre promovate de viceprimarul interimar, Cristian Niculescu Țâgârlaș referitoare la situația rezultată de dorința unor consilieri ca Niculescu să nu facă parte din executiv.
Când s-a ajuns la cele două proiecte de hotărâre, celebrul consilier Radu Arde­lean, din partea Coaliției a ieșit din nou la rampă. El a spus că nu va sta la ședință și le-a cerut celor din Coaliție și celor din PMP să iasă din sală, ceea ce s-a și întâmplat. Incredibil, așa ceva nu s-a mai văzut! Domnilor, ce dracu faceți în CL? Cine vă credeți? Până când vă bateți joc de orașul ăsta amărât?

Viceprimarul interimar, Cristian Ni­culescu Țâgârlaș, ne-a explicat situația incredibilă din Consiliul Local Baia Mare.
„Au fost emise două hotărâri de CL, una în care s-a luat act de renunțarea domnului Rob la atribuțiile de primar și a doua hotărâre a fost constatarea înce­tării mandatului meu de consilier cu atribuții de viceprimar. Am atacat ambele hotărâri!
Procedura în contenciosul administrativ este următoarea: prima dată faci o plângere prealabilă organului emitent. În cazul nostru, Consiliul Local Baia Mare. Eu am invocat toate elementele de nelegalitate și am atacat cele două HCL în Consiliul Local cu plângere prealabilă.
Asta au refuzat ei să discute la ședință!
Au refuzat să abordeze și să dea un răs­puns plângerilor mele prealabile. Putea fi un răspuns pozitiv sau negativ. Dar trebuia dat un răspuns! Procesul nu are legătură cu disfuncționalitatea din CL. Procesul își urmează calea și în curând vor fi înfățișări în acste acțiuni în ins­tanță.
Consiliul Local avea o posibilitate de
a-și remedia greșeala. Asta înseamnă plân­gere prealabilă! Pentru a nu ajunge în instanță, să nu se dea o grămadă de bani pentru avocați, pentru tot felul de chestii.
Faptul că acești consilieri s-au ridicat și au plecat nu este o situație normală. Faptul că au plecat... e problema lor că au plecat, dar prin plecarea lor și prin instigarea pe care a făcut-o Radu Arde­lean au provocat întreruperea șe­dinței, res­pectiv încheierea ședinței din lipsă de cvorum, este foarte grav! Erau probleme importante care trebuiau dezbătute. O problemă foarte impor­tantă a fost situa­ția de la Piața de Alimente. Nu s-a putut dezbate subiectul în Consiliul Local din cauza faptului că Radu Ardelean a obli­gat consilierii locali din Coaliție și PMP să iasă din sală.
Opinia mea este că ne aflăm în fața unei clare încălcări a legii, a regulamentelor de funcționare și organizare a Consi­liu­lui Local. Dar care ar fi sancțiunea, o să vedem. Nu știu!”, a spus Niculescu Țâ­gârlaș.
 

 

 

„Faptul că acești consilieri s-au ridicat și au plecat nu este o situație normală. Faptul că au plecat... e problema lor că au plecat, dar prin plecarea lor și prin instigarea pe care a făcut-o Radu Arde­lean au provocat întreruperea șe­dinței, res­pectiv încheierea ședinței din lipsă de cvorum, este foarte grav! Erau probleme importante care trebuiau dezbătute”.

Cristian Ni­culescu Țâgârlaș, Viceprimar interimar

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.