• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Martie , 2013

Baia Mare susţine campania Ora Pământului

Municipiul Baia Mare participă şi în acest an la cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie, Earth Hour. Anunţăm pe această cale susţinătorii acţiunii, dar şi cetăţenii, că sâmbătă, 23 martie 2013, între orele 20.30 şi 21.30, iluminatul public va fi sistat în Parcul Regina Maria şi pe Câmpul Tineretului, urmând să fie reluat imediat după finalizarea manifestului.

Administraţia Publică Locală a Municipiului Baia Mare susţine toate demersurile organizaţiilor guvernamentale, neguvernamentale şi ale societăţii civile, care vizează protecţia mediului.

De Ora Pământului, cetăţeni, instituţii şi companii din peste 6.500 de oraşe de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile preţ de o oră. Pe această cale îi invităm pe băimăreni să participe într-un număr cât de mare la această acţiune. Pe lângă impactul pozitiv pe care manifestul îl înregistrează an de an, acţiunea reprezintă şi un puternic mesaj prin care oamenii sunt îndemnaţi să îşi schimbe stilul de viaţă, să reducă impactul negativ asupra mediului, pentru binele planetei care ne susţine viaţa.

 
 

„Municipiul Baia Mare s-a alăturat şi în acest an acestui amplu manifest pro – mediu înconjurător. Deoarece nu ne dorim să provocăm un deranj public, nici să punem în pericol integritatea fizică a cetăţenilor, în acest an am decis să întrerupem iluminatul stradal în Parcul Regina Maria şi pe Câmpul Tineretului, deoarece vorbim de două zone care în acest interval orar nu sunt intens tranzitate. Este un gest simbolic, dacă ne referim la stingerea luminilor pentru o oră, dar mesajul este cu atât mai puternic. Trebuie să învăţăm atât noi adulţii, dar mai ales generaţiile tinere, să gestionăm eficient resursele, fără a face excese. Pe lângă eficienţa financiară, ne vom asigura de protejarea şi sănătatea mediului, de care depindem cu toţii în egală măsură ”.

Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.