• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2015

Baia Mare este pe traseul Drumului expres! Contre politice!

Deputatul PDL Mircea Man a reînceput atacurile împotriva puterii, afirmând că în Masterplan-ul prezentat de ministerul Transporturilor nu apare Maramureşul ca beneficiar al vreunei finanţări pe zona rutieră.

 

„Se spun tot felul de prostii. Ne spun că autostrada trece prin Baia Mare, i-am întrebat dacă nu şi prin Rohia, iar când a fost public Masterplan-ul am văzut că nu este nicio legătură cu Maramureşul.

Ba, este şi penibil! Bota umblă după semnături ca să treacă autostrada prin Baia Mare. Avem un secretar de stat care a văzut cum s-a pus problema şi nu s-a bătut pentru judeţ, iar acum, după ce a fost desenată harta rutieră, încearcă să facă…sigur, în dezbaterea publică se mai pot face unele modificări, dar în cea mai mare parte harta rămâne aşa cum a fost desenată. Deci îs poveşti!”, a spus Man.

 

Nu ştim pe ce se bazează deputatul PDL, dar Baia Mare apare în Masterplan de la început cu un drum expres, care va putea fi adus la nivel de autostradă dacă traficul o va impune. Diferenţa între drum expres şi autostradă este mică. Pe cea din urmă se va circula cu 100 de kilometri pe oră, vor fi două benzi pe sens şi va avea o zonă de delimitare între sensurile de circulaţie îndeajuns de lată pentru a o duce, prin lucrări minime, la statutul de autostradă. De altfel, în planurile iniţiale ale autorităţilor maramureşene era dorit un drum expres între Baia Mare şi Vaja din Ungaria, cu o conectare la M3. În varianta de acum se realizează acest drum expres.

 

Pentru clarificarea situaţiei am vorbit cu demnitari maramureşeni din sistem.

„Mi-aş dori ca Mircea Man să consulte cu atenţie Masterplan-ul şi să nu dezinformeze maramureşenii, aşa cum a făcut-o ani de zile. Pentru prima oară avem în România un Masterplan aprobat în guvern, aprobat de cele două comisii de transporturi ale Parlamentului, în unanimitate, adică de toate partidele şi pentru prima oară Maramureşul are alocat fonduri pe drumuri prin Drumul Expres, pe feroviar şi pentru aerian prin reabilitarea Aeroportului Baia Mare. „Restul sunt vorbe!”, ne-a spus Dragoş Titea, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

 

La rândul său, Sorin Bota, senator PSD, vorbeşte de aberaţiile lui Man.

„Sunt nişte aberaţii! Nu ştie ce vorbeşte! Îmi este greu să caracterizez o astfel de atitudine. Face confuzie. Am iniţiat împreună cu parlamentarii maramureşeni o declaraţie către ministerul Transporturilor, deoarece din Masterplan lipsesc: calea ferată Sighet-Vişeu – Salva şi proiectul tunelului pe sub Gutin. Proiecte pe care toţi parlamentarii Maramureşului le susţin şi le doresc să fie incluse în acest program pe următorii 15 ani. Sigur, nu este obligatoriu ca cele două să fie în Masterplan-ul ce se va baza pe fonduri europene! Acest Masterplan nu este doar o strategie pentru finanţarea cu fonduri europene, ci este o strategie de dezvoltare a infrastructurii naţionale indiferent de sursa de finanţare. Dar cele două proiecte nu pot lipsi de pe harta României.

Astăzi, aşa cum e Masterplan-ul, ele lipsesc!

Apreciez faptul că toţi parlamentarii s-au alăturat şi susţin acest demers, inclusiv Mircea Man. Nu ştiu ce îl determină pe Man să facă astfel de afirmaţii. Nu vorbim despre aceleaşi lucruri! Drumul expres este acolo unde a fost în Masterplan. El este alcătuit din segmente de drum: unul până la Ardusat, care se va conecta la drumul care leagă Halmeu de autostrada Transilvania şi, înainte sau după Livada, o derivaţie care să ducă la frontieră. Evident, Baia Mare este pe traseul acestui drum expres. Pe harta Masterplan-ului se vede acest traseu, puţin în „Z”, a spus senatorul Bota.

Comentariile celorlalți

A4A4A4 pe 07.03.2015 la 23:29
Nyikolai :))))))) nu era okey sa pui un link di pi internet sa vada tot prostu' ce contine masterpalnul??????????? ca doara e din bani publici sau nu :?:) ca tot maramurashanu plateste impozite catre Bukale -Fekale ergo ar trebui sa stie tot rumunu' ce i se harazeste acolo sus :) in sud la Fuck_uresti:)))))))))) NYikolai Nyikolai ce fel de ziarist esti tu :?:) dela cotidianul sau la "am auzit-o si io la colt in berarie":?:)

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.