• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 30 Octombrie , 2020

„Avem nevoie de o majoritate parlamentară care să adopte legi ale justiției coerente”

Domnule Cristian Niculescu Țâgârlaș, sunteți pe locul întâi pe lista PNL Maramureș pentru Senat, la alegerile din 6 decembrie.
Ce vă propuneți să faceți pentru mara­mureșeni în calitate de senator?

Așa cum ați putut observa de-a lungul timpului, am fost preocupat de modul în care funcționează sistemul juridic în România și am apărat constant independența justi­ției, precum și drepturile și liber­tățile fundamentale ale cetățenilor. De aceea, îmi doresc să mă implic în procesul de modificare a legilor justiției în Parlament, având în vedere faptul că în timpul guvernărilor PSD din ultimii ani am asistat la un asalt nefiresc asupra independenței justiției.
Să ne aducem aminte de modi­ficările care au fost aduse de către PSD în disprețul dispozițiilor legale, în disprețul recomandărilor Comisiei de la Veneția și în disprețul normelor constituționale. Aș aduce în discuție recursul compensatoriu: s-a observat efectul dezastruos al lui, au fost eliberați foarte mulți infractori, recidiviști, care au comis imediat după momentul eliberării condiționate infracțiuni extrem de grave.
De altfel, și președintele Klaus Iohannis a vorbit recent despre ne­voia de a avea o majoritate par­­la­­mentară care să modifice legile justiției mutilate de PSD și să avem în final legi coerente, care să respecte inde­pen­dența justiției și principiul separației puterilor în stat.

Reintroducerea concursului pentru promovarea la Înalta Curte de Ca­sație și Justiție, asigurarea in­de­pen­denței procurorului, in­sti­tuirea unei proceduri transparente de numire a procurorilor în funcții de rang înalt, reinstituirea unui echilibru insti­tuțional în numirea și revocarea în aceste funcții și re­ducerea in­fluenței factorului politic, ca și desființarea mult discutatei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, sunt doar câteva dintre cele mai importante aspecte care trebuie clarificate și sunt decis să mă implic activ în acest proces la nivelul Parlamentului.
La depunerea candidaturii ați vorbit despre faptul că veți susține în Parlament implementarea planului lui Bogdan în Maramureș. Cum veți face acest lucru?

Maramureşenii au votat, în 27 septembrie, Planul lui Bogdan și le suntem recunoscători pentru încrederea acordată. Planul lui Bogdan are multe proiecte de dez­­­­­­voltare, precum drumuri expres, parcuri industriale, alimentări cu apă, gaze, canalizare. Toate aceste proiecte înseamnă și măsuri legis­lative pentru sprijinirea lor, pentru implementarea lor. Bugetul se votează în Parlament, tot acolo sunt adoptate și planurile de dezvoltare regională și vă asigur că întreaga echipă de parlamentari liberali care va reprezenta Mara­mureșul în Parlament va lupta pentru ca Planul lui Bogdan să devină realitate în următorii 4 ani. Aceasta este voința maramureșenilor și ea trebuie respectată.

 

 

„Am fost preocupat de modul în care funcționează sistemul juridic în România și am apărat constant independența justi­ției, precum și drepturile și liber­tățile fundamentale ale cetățenilor. De aceea, îmi doresc să mă implic în procesul de modificare a legilor justiției în Parlament, având în vedere faptul că în timpul guvernărilor PSD din ultimii ani am asistat la un asalt nefiresc asupra independenței justiției”.
Cristian Niculescu Țâgârlaș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.