• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Martie , 2013

Autobuzele Băii Mari, alb strălucitor

 

La început de Martie, Primăria Baia Mare şi societatea de transport în comun URBIS a pus în circulaţie 20 de autobuze noi, marca Solaris. Autobuzele sunt albe, au un design plăcut, platforma de intrare este joasă şi intrarea în autobuz este facilă. În interior se află un monitor care prezintă traseul pe care merge autobuzul respectiv, cu staţiile anunţate la microfon printr-un sistem computerizat. Există aer condiţionat, iluminat interior pe tavan şi lateral, amortizoare pe pernă de aer, ceea ce conferă un plus de confort. În aceste condiţii şi după amenajarea staţiilor de autobuz , acţiune care a început, călătoria în comun devine o opţiune serioasă şi ieftină şi chiar ecologică.
 
„A fost o investiţie importantă pentru Baia Mare, vor mai continua astfel de investiţii. În toamnă vor veni opt troleibuze şi încă zece autobuze, astfel încât tot sistemul de transport în comun din municipiu să fie cu maşini noi. Pe lângă asta, undeva în următoarele şase luni vrem şi sistemul de bilete să fie unul modern, să obţină fiecare cetăţean o cartelă, iar intrarea în autobuze să fie clar monitorizată, respectiv să nu se poată intra în autobuz decât dacă ai o cartelă validă.
În acest mod nu vor mai intra cei care nu au bilet, care distrug sau generează deranj în autobuze. E foarte important ca transportul în comun să fie modern şi civilizat şi să crească numărul călătorilor.
Vom veni şi cu pachete sociale pentru pensionari, elevi şi studenţi. Pe lângă reducerea cu 50% pe care am introdus-o când am devenit primar, cred că suntem în situaţia în care să putem să alocăm chiar gratuitate, pentru a avea şi un caracter social în transportul în comun.
Eu sunt mulţumit de autobuze, sunt noi, fiabile şi sper să fie întreţinute de către personalul de la URBIS, dar să fie protejate şi întreţinute şi de către călători.Reacţiile, la doar câteva ore de circulat, sunt pozitive, oamenii sunt mulţumiţi, autobuzele sunt de calitate şi au un plus de confort, dar trebuie să tragem câteva concluzii. Va trebui să modernizăm staţiile de autobuz. În aceste staţii vom avea ori automate de bilete, cartele, ori chioşcuri pentru vânzare. Tot în aceste staţii vor fi prezentate informaţii clare cu privire la traseele pe care circulă autobuzele şi troleibuzele, o hartă cu trasee.Pe de altă parte, sunt bucuros pentru faptul că în acest moment toate autobuzele care circulă în oraş sunt noi.
Vom regândi şi planul de tarifare în funcţie de distanţa parcursă, de numărul de curse. Pe de altă parte, vom avea în vedere frecvenţa curselor, nu trebuie ca cetăţenii să aştepte câte o jumătate de oră în staţie, vor fi curse la cinci minute, dacă cererea este de aşa natură. Mai este de lucru la eficientizarea transportului în comun, dar suntem pe drumul bun”, a spus primarul, Cătălin Cherecheş.
 
 
„Sunt bucuros pentru faptul că în acest moment toate autobuzele care circulă în oraş sunt noi.
Vom regândi şi planul de tarifare, în funcţie de distanţa parcursă, de numărul de curse. Pe de altă parte, vom avea în vedere frecvenţa curselor, nu trebuie ca cetăţenii să aştepte câte o jumătate de oră în staţie, vor fi curse la cinci minute, dacă cererea este de aşa natură.
Mai este de lucru la eficientizarea transportului în comun, dar suntem pe drumul bun”.
 
Cătălin Cherecheş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.