• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 11 Iunie , 2019

Au reînceput lucrările de modernizare a Drumului Național 18 B, între Baia Mare și Târgu Lăpuș

Lucrările de reabilitare a Drumului Național DN 18B Baia Mare – Târgu Lăpuș începute în august 2018 și întrerupte în ultimele luni din cauza vremii potrivnice au reînceput zilele acestea. Pentru reabi­litarea drumului se foloseşte o tehnologie inedită, respectiv reciclarea in situ, o metodă care presupune decopertarea drumurilor, iar materialul astfel realizat se refo­lo­seşte. Metoda mai presupune folo­sirea unui utilaj denumit tren de reciclare in situ, care execută fre­zarea straturilor distruse pe care le amestecă cu diverse adaosuri, ur­mată de aşternerea acestora pe drum.

Reînceperea lucrărilor pe DN 18B, legătura dintre Baia Mare și Târgu Lăpuș a fost anunțată de preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea, care a arătat că reciclarea in situ a fost verificată anul trecut, iar acum execuția a reînceput din zona Copalnic Mănăștur, urmând să fie finalizată în acest an.
„La acostamentul drumului se lucrea­ză în paralel cu procesul de reciclare, prin așezarea unui strat de piatră spartă cilindrată, care să asigure o masă compactă, evitând astfel evenimentele neplăcute atunci când se iese de pe carosabil”, a precizat șeful ad­mi­nistrației județene, Gabriel Zetea.

   

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.