• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 19 Aprilie , 2018

Au grijă și de trup și de suflet

Asistenții și îngrijitorii Cen­trului de Îngrijire la Domi­ciliu „Sf. Carol” din Sighetu Marmației, institu­ție ce funcționează sub egida Organi­zației Caritas a Diecezei Satu Mare, sunt ală­turi de bolnavi zi de zi, dar și în perioada sărbătorilor creștine. Datorită donației oferite de două persoane generoase din Sighet, vârstnicii aflați în evidența centrului, începând din 2009 de fiecare Paște și Crăciun primesc pachete cu alimente neperisabile și bunătăți.
Anul acesta angajații centrului au împărțit treizeci și șapte de pachete, în care, pe lângă alimente de bază, au inclus șuncă, ouă, pască și chiar iepu­rași de ciocolată. Distribuirea pache­telor a avut loc atât înaintea Paștelui catolic, cât și înaintea celui ortodox, în funcție de religia beneficiarilor. Bolnavii din Coștiui, localitate în care centrul din Sighet asigură servicii de îngrijire, au beneficiat și ei de pachete.
Coordonatoarea Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sf. Carol”, Laura Polyak, consideră că pentru persoanele de vârsta a treia care suferă de boli și trăiesc singuri sau câteodată chiar imobilizați la pat, îngrijirea profesională este tot atât de importantă ca și vorba bună, dragostea pe care o resimt din partea asistenților și îngrijitorilor. Grija de care au parte datorită personalului centrului „Sf. Carol”, de multe ori le oferă nădejdea și tăria de a lupta cu bolile sau, după caz, să accepte boala și să se bucure de fiecare zi.
Angajații Centrului de Zi pentru Vârstnici al Caritas, care funcționează sub același acoperiș cu centrul de îngrijire, s-au implicat cu drag și de această dată în livrarea pachetelor la domiciliu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.