• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Noiembrie , 2022

Au fost semnate contractele pentru Aeroportul Internațional Maramureș

Aeroportul Internațional Maramureș are două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, anume „Extindere și modernizare Terminal de Pasageri” și „Creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice”.

Zilele trecute, pe Aeroportul maramureșean a ajuns premierul României, Nicolae Ciucă. Acesta a vorbit despre investițiile în Aeroport.
„Președintele Consiliului Județean Maramureș și-a asumat o serie de proiecte deosebit de importante pentru maramureșeni, și anume dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Maramureș, dezvoltarea infrastructurii rutiere, infrastructurii feroviare. La nivelul Guvernului, am sprijinit de fiecare dată aceste proiecte și am asigurat finanțările necesare”, a spus prim-ministrul României.

După vizita de cinci stele în Mara­mureș, au urmat câteva zile în care s-a așteptat deschiderea ofertelor pentru contractarea lucrărilor la noul terminal al Aeroportului.

Și în urmă cu câteva zile anunțul mult așteptat a fost făcut.  Se pot semna contractele de finanțare. O delegație condusă de directorul Aeroportului maramureșean, Dorin  Buda, a ajuns la ministerul Transporturilor.

Contractele de finanțare pentru Aeroportul Internațional Maramu­reș au fost semnate de ministrul Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor.
Este vorba despre construirea noului terminal care va asigura un flux de 450 de pasageri pe oră și care este în sumă de 134 de milioane de lei, precum și un contract de 74 de milioane de lei pentru achiziția de echipamente de securitate. Sumele alocate se vor folosi și pentru achi­ziția unor autospeciale de stingere a incendiilor.
Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanțare trebuie finalizate până la sfârșitul lui 2023.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor la noul terminal au fost depuse trei oferte.
1. STRABAG SRL;
2. Asocierea SAAB, ACER PROJE INSAAT și SC BEMEL AG;
3. Asocierea CONCELEX,
CONCELEX ENGINEERING și CONCRETE&DESIGN SOLUTION.

Ofertele au fost evaluate de comisia de evaluare, iar câștigătorul a fost anunțat la Ministerul Transporturilor. Lucrările efective vor începe în primăvara anului viitor.

Noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 metri pătrați și o capacitate de 450 de pasageri pe oră.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.