• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2020

Atacuri la Zetea, orchestrate din Cluj

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea a organizat o conferinţă de presă în care a vorbit despre campania de denigrare şi atacurile la persoana sa, din ultima perioadă de timp. Liderul social-democrat a făcut şi o radiografie a situaţiei administraţiei maramureşene şi problemele grave legate de bugetul pe acest an.

 

 

Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, a spus că aceste atacuri au venit de la o societate comercială din Cluj.
„Începând din data de 3 februarie 2020, în județul Maramureș a început o agresivă campanie telefo­nică de denigrare a propriei per­soa­ne.
Operatorii, care sună foarte mulți mara­mureșeni, se recomandă ca fiind reprezentanți ai Primăriei Municipiului Baia Mare, reprezentanți de la cabinetul primarului Cătălin Chere­cheș, și proliferează atacuri la adresa mea. La o minimă cercetare am des­coperit că aceste apeluri telefonice nu vin din Primăria Baia Mare și nu sunt mesaje transmise de primarul municipiului. Pe această cale, doresc să îi mulțumesc edilului Cătălin Cherecheș pentru faptul că, foarte prompt, a transmis un comunicat public în cursul zilei de marți, 4 fe­bruarie, în care a infirmat toate aceste atacuri. Totodată, din infor­mațiile obținute în aceste zile, am observat că această campanie este pornită și demarată de către o socie­tate comercială din Cluj-Napoca.

În aceste apeluri sunt acuzat de mai multe lucruri din viaţa mea privată. Unul dintre acestea face referire la nunta pe care am avut-o anul trecut, dar care este, totuși, o acțiune pri­vată și nu are nicio legătură cu func­ția publică pe care o dețin în acest moment, respectiv cea de președinte al Consiliului Județean Maramureș sau de președinte al Partidului Social-Democrat Maramureș.
Sunt acuzat de faptul că aș fi închiriat un avion pe care l-aș fi plătit din fonduri publice, ceea ce nu este adevărat. Am închiriat, într-adevăr, la acel moment, un avion, pentru prieteni, colegi, care urmau să facă o deplasare de la București, dar asta este o problemă privată. Am un contract de intermediere pentru transport, o factură emisă pe numele meu, o plată făcută din contul personal, dintr-o bancă din Baia Mare, încă din acel moment.
Stau oricând transparent și deschis la orice control pe care îl poate face orice instituție abilitată din România. Este păcat că aceste atacuri murdare duc nivelul disputelor politice atât de jos. Nunta a fost o chestiune privată și nu am făcut un comunicat de presă din acest eveniment, și nu am implicat, sub nicio formă, Consiliul Județean Maramureș sau Partidul Social-Democrat. Așadar, nu consider că este normal să fiu atacat pe un aspect ce ține doar de viața mea personală”, a spus Gabriel Zetea. Liderul PSD maramureşean a explicat că a depus o plângere penală pentru că au fost folosite date cu caracter personal şi o altă plângere împotriva societăţii comerciale din Cluj. Gabriel Zetea speră ca şi Primăria Baia Mare să facă aceleaşi demersuri.

În partea a doua a întâlnirii cu zia­riştii băimăreni s-a vorbit despre bugetul judeţului şi problemele exis­tente.
„Marți (4 februarie n.red.) am avut întâlniri până seara târziu, pentru a finaliza o parte din discuțiile pe buget și vreau să subliniez că totul este extrem de complicat. Fiecare instituție prezintă în fața conducerii Consiliului Județean și a Comisiei de Buget cele două bugete necesare: cel de funcționare, care include sala­rii, utilități, birotica necesară pentru desfășurarea activității, și bugetul de investiții pentru anul în curs. Excluzând complet partea de dezvoltare și discutând doar despre cheltuielile de funcționare, minusul care s-a adunat în urma cerințelor normale ale fiecărei instituții este de 124 de milioane de lei până în acest moment, bani pe care Consiliul Județean Maramureș nu îi are pentru a acoperi salariile și cheltuielile cu bunuri și servicii. Am discutat cu conducerile acestor instituții și, începând de săptămâna viitoare, vor urma întâlniri cu Adunarea Generală a angajaților în fiecare instituție în subordinea Consiliului Județean.
Pentru că, dacă nu vom avea resursele financiare necesare pentru a asigura finanțarea, nu vom putea să spunem că la o instituție acoperim necesarul pe 12 luni, iar la alta pe numai două luni de zile, așa cum a dat Guvernul Orban bani pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului Maramureș. Și atunci va trebui să avem solidaritate între angajații în subordinea Consiliului Județean Maramureș și să înțelegem că va trebui să avem un buget care să fie împărțit echidistant, propor­țional pe fiecare instituție.
Nu mai vorbim de semnale de alarmă, ci de strigăte de disperare din partea conducerii Consiliului Județean și a directorilor din insti­tuțiile subordonate, către Guvernul României. Ar mai fi o variantă pe care nu îmi doresc să o iau încă în calcul, aceea de a lua banii de la secțiunea dezvoltare și din excedentul Consiliului Județean, fonduri pentru investiții și cofinanțarea proiectelor de infrastructură și să îi folosim pentru salarii. Pentru că acest Guvern incompetent a permis inclusiv acest lucru, să transformăm consiliile județene în instituții plăti­toare de salarii.
Decât să facem așa ceva, mai bine desființăm Consiliul Județean, pentru că este o crimă să iei banii de investiții ai unui județ. La asta a dus, însă, angajarea răspunderii Guvernului PNL pe Legea Bugetului de Stat. Au eliminat, spre exemplu, prevederile Ordonanței 114, care prevedea niște taxe destul de mari pentru activitatea bancară și pe a companiilor din energie, bani care nu mai vin acum la bugetul național de la aceste companii foarte pro­fitabile în România. Și vine Guvernul, pe de altă parte, și spune că nu mai avem bani și ne împrumutăm. Problema a apărut în clipa în care acest Guvern incompetent a renunțat la aceste taxe pe companiile pro­fitabile din România și nu a mai putut redistribui veniturile către marea masă de români. Însă să creezi avantaje pentru anumite companii în detrimentul românilor este un lucru antiromânesc. În ultima ședință de Guvern s-a vorbit despre ștergerea datoriilor de sute de mi­lioane de euro ale unei bănci al cărei manager se afla în stradă la ultimele proteste”, a spus Gabriel Zetea.

 

 

„Stau oricând transparent și deschis la orice control pe care îl poate face orice instituție abilitată din România. Este păcat că aceste atacuri murdare duc nivelul disputelor politice atât de jos. Nunta a fost o chestiune privată și nu am făcut un comunicat de presă din acest eveniment, și nu am implicat, sub nicio formă, Consiliul Județean Maramureș sau Partidul Social-Democrat. Așadar, nu consider că este normal să fiu atacat pe un aspect ce ține doar de viața mea personală”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.