• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Aprilie , 2017

Asociaţia Femeilor Ortodoxe „Mironosiţele Femei” a înmânat cadouri de Paşti la 1.400 de persoane

În cei 12 ani de când este în­fiinţată, Asociaţia „Mirono­siţele Femei” din Baia Mare a fost în permanenţă în sprijinul celor cu mari nevoi materiale, mai ales de sfintele sărbători ale Naşterii sau Învierii Mântuitorului, când parcă sărăcia îi apasă mai tare.
Şi anul acesta, cele 150 de femei din Asociaţie, preşedintă ing. Varvara Pop, preot coordonator Viorel Bud, au pus mână de la mână şi, împreună cu alţi binefăcători, între care se distinge Ferma Zootehnică, prin Rodica Lazăr, au alcătuit 1.400 de pachete pentru 350 de familii, selectate de asistenţii sociali, în care au pus alimente necesare pentru a fi aşezate pe masă de sărbătoarea Învierii Domnului. Nu le vor lipsi de pe masă acestor nevoiaşi ouăle roşii şi ouăle de ciocolată, uleiul, zahărul, făina albă şi făina de mălai, orezul, pastele făinoase, conservele de carne, pateu de ficat, mezelurile, jambonul, salamul de vară, prăjituri, tradiţionalul cozonac, dar nici dulciurile (napolitane, dropsuri, ciocolată), pufuleţi, pâine, margarină şi chiar medicamente de uz general. Pe lângă cele 1.400 de pachete destinate familiilor, alte 200 de pachete, numai cu dulciuri, au fost înmânate copiilor din aceste familii nevoiaşe. Valoarea totală a pachetelor se ridică la peste 40.000 lei noi.
Dar nu numai la nevoiaşii băimăreni se gândesc „Femeile Mironosiţe”, ci, de 5 ani, şi la bolnavii de la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic, unde există 80 de bolnavi internaţi, cărora le-au fost înmânate pachete cu alimente şi dul­ciuri, la bătrânii de la ASSOC Baia Mare, la cei de la Centrul de Azil pentru refu­giaţi din Şomcuta Mare etc. Mai mult, în fiecare lună, 90 de familii primesc pachete cu alimente din partea Aso­ciaţiei „Mironosiţele Femei”, iar 15 copii sunt asistaţi în sistemul „after school”.

Înainte de distribuire, pachetele au fost binecuvântate de Arhim. Dr. Casian Filip, eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, unde
s-a petrecut evenimentul, de Pr. coordonator Viorel Bud, de Pr. Dr. Bogdan Gavra, consilier eparhial pentru sectorul social-filantropic, de Pr. Florin Vele, inspector în cadrul sectorului social-filantropic.  
Un moment artistic cu pricesne a susţinut eleva Paula Coteţ, solistă a Corului „Doxologia” al Catedralei Episcopale.
Pentru toţi cei care s-au aflat în Catedrala Episcopală, cu această ocazie, a fost o zi binecuvântată şi plăcută lui Dumnezeu.

 

Andrei Fărcaş, redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.