• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Mai , 2019

Șase categorii premiate la a III-a ediție a „Galei Ambasadorilor”

Vineri, 17 mai 2019, în cadrul celei de-a V-a ediții a „Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” s-a desfășurat
și ce-a de-a treia ediție a „Galei Ambasadorilor”, locația fiind aceeași ca la evenimentele anterioare, respectiv Castel Transilvania.

 

 

Executivul Consiliului Ju­de­țean a fost reprezentat la acest eveniment de către președintele Gabriel Zetea și de vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan. Printre invitații de seamă ai evenimentului s-au aflat: premierul României, Viorica Dăncilă, minis­trul Sănătății, ec. Sorina Pintea, dar și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

La eveniment au participat și secretarii de stat în Ministerul Tineretului și Sportului și în Ministerul Transporturilor, respectiv Cosmin Butuza și Dragoș Titea, parlamentarii județului, consilierii județeni, directori ai instituțiilor deconcentrate și ai instituțiilor din subordine, delegații străini prezenți la această nouă ediție a sărbătorii Maramureșului.

Premiile s-au acordat, la categoria „Pensiuni”, pentru Pensiunea „Co­nacul Drahneilor”, Pensiunea „Ha­nul Teilor”, Pensiunea „Mărioara” din Breb, Pensiunea „Casa Bunicii”, Pensiunea „Casa Tradițională Borleanu”. La categoria „Cultură și artă populară” au fost recompensați cu titlul de ambasadori meșterii populari Vasile Chira, Georgeta Iuga, Nicolae Șerban și Toader Bârsan, dar și artistul plastic Mircea Bochiș. În ceea ce privește categoria „Muzică și tradiții”, aici au fost nominalizați și premiați, în acest an, soliștii vocali Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș, Andreea Ghițiu, Ștefan Hrușcă și Grupul Iza.

Pentru categoria „Agrement și ecoturism” au primit titlul de ambasadori Centrul de Călărie „Casa Pașcu” Budești, Centrul de Echitație „Aldo Camp” Târgu Lăpuș, Pârtia de schi „Șuior”, Pârtia de schi „Borșa” (complex) și Asociația „Ecologic”.
Cinci centre de informare turistică au fost premiate, respectiv Centrul Național de In­for­mare și Promovare Turistică Bor­șa, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighetu Marmației, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Oncești și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini.
Ultima categorie, dar cu siguranță nu cea din urmă a fost Categoria „Foto”, unde au fost recompensați cu titlul de ambasador Ilie Tudorel, Felician Săteanu, Mihai Grigorescu, Alex Robciuc și Gabriel Motica.

„Le mulțumim tuturor celor care au ajutat județul Maramureș să se dezvolte și sperăm să ne ajute în conti­nuare, nevoile noastre fiind multiple și toate extrem de importante. Dacă în urmă cu doi ani de zile, un alt prieten al Maramureșului, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a promis de pe această scenă că vom avea finanțare pentru Aeroportul Internațional, azi avem curse care aterizează și decolează din Baia Mare. Tot Liviu Dragnea a promis finanțare pentru reabilitarea Văii Izei, iar acum așteptăm să se rezolve singura contestație înregistrată după anunțarea câștigătorilor pentru a demara lucrările. Județul nostru a fost un județ subfinanțat 25 de ani, fapt pentru care rolul acestei adminis­trații locale este de a recupera acest teren și de a prim și mai mulți bani. Și sper că Guvernul României va continua să aloce și în viitor bani pentru Maramureș, la fel de rapid cum a făcut-o până acum”, a precizat președintele Gabriel Zetea.
 

Viorica Dăncilă, prim-ministrul României: „Vă felicit pentru unitatea de care dați dovadă în promovarea acestui județ minunat”
 

Prezentă pe scena amplasată la Castel Transilvania, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a transmis gândurile sale maramureșenilor, mulțumind președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru invitație.
„Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a fi în mijlocul vostru la un eveniment atât de important pentru întreaga zonă și pentru acest județ care a ținut întotdeauna la tradițiile, la obiceiurile, la portul popular, ceea ce reprezintă diversitatea în marea unitate europeană. Știu că aceasta este o gală importantă, că îi premiați pe cei care promovează turismul.
Aveți o zonă superbă, o zonă care repre­zintă nu numai din punct de vedere național un spațiu deosebit, dar și din punct de vedere interna­țional. Consider că Aeroportul Internațional este cu adevărat o poartă de intrare în Maramureș și poate fi cu adevărat un sprijin pentru dezvoltarea turismului. Vă felicit pentru tot ce faceți, pentru unitatea de care dați dovadă, pentru aportul fiecăruia la promovarea acestui județ frumos și a României.
Sper ca această zi să rămână în sufletele tuturor așa cum va rămâne și în sufletul meu”, a precizat premierul Viorica Dăncilă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.