• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 13 Noiembrie , 2023

Arhiepiscopul Justinian omagiat la Madrid

Românii din Madrid – Spania l-au omagiat pe Arhiepiscopul Justinian al Maramureșului și Sătmarului, la împlinirea a 7 ani de când acesta a plecat să ne aștepte pe toți la Poarta Raiului. Conferința „Arhiepiscopul Justinian - bătrânul care ne-a învățat sfințeniaˮ a fost susținută de scriitorul și jurnalistul Mircea Crișan, cel care s-a ocupat de publicarea a șapte cărți ale ÎPS Justinian.

 

Românii, indiferent dacă sunt în țară sau străinătate, l-au iubit și îl iubesc în continuare pe Arhiepiscopul Justinian al Maramureșului și Sătmarului, iar acest lucru s-a văzut și acum, când s-au împlinit șapte ani de când Voievodul Spiritual din Nordul României a plecat să ne aștepte pe toți la Poarta Raiului, cum ne spunea adesea cât era printre noi. Români din întreaga zonă a Madridului s-au întâlnit în 4 noiembrie în Biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuviosul Daniil Sihastrul” din Collado Villalba, Madrid, Protopopiatul Madrid Nord, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. Aici a fost organizată Conferința „Arhiepiscopul Justinian - bătrânul care ne-a învățat sfințenia", susținută de scriitorul și jurnalistul Mircea Crișan, secretar al Fundației Justinian, cel care s-a ocupat de editarea și publicarea a 7 cărți ale ÎPS Justinian. Jurnalistul Gazetei de Maramureș a susținut această conferință cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului.

 

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea PS Părinte Episcop Timotei, al Spaniei și Portugaliei, de către părintele protopop Ilie Tabarcia, preot paroh al Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Cuviosul Daniil Sihastrul” din Collado Villalba, Madrid, Protopopiatul Madrid Nord, Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei. Părintele Ilie Tabarcia l-a întâlnit pe Arhiepiscopul Justinian de mai multe ori și, tocmai pentru că a fost extrem de impresionat de marele duhovnic, a dorit să le ofere posibilitatea și credincioșilor români din zona Madridului să afle mai multe despre acesta. Așa că, în seara de 4 noiembrie 2023, biserica din Collado Villalba – Madrid s-a umplut de credincioși români care au vrut să afle detalii despre viața și învățăturile Arhiepiscopului Justinian. Jurnalistul Mircea Crișan le-a vorbit celor prezenți și a răspuns la întrebări timp de două ore, iar concluzia Conferinței a fost că ÎPS Justinian ne-a arătat prin propriul exemplu de viață și prin ceea ce ne-a învățat că sfințenia nu este ceva intangibil, ci este triumful binelui prin iubirea aproapelui și a lui Dumnezeu. În acord cu tema întâlnirii, PS Iustin le-a transmis românilor din Spania mesajul că „oamenii normali de azi sunt sfinții de mâine”, un mesaj care se va dovedi în timp a fi unul profetic, în lumina nebuniei lumii occidentale progresiste.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.