• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 13 Noiembrie , 2012

ARD Maramureş iese la atac

Democrat-liberalii maramureşeni au început seria conferinţelor de presă dedicate campaniei electorale. Sub comanda lui Vasile Zete, primarul localităţii Cicârlău, organizaţia PDL Maramureş încearcă să explice presei băimărene performanţele guvernării USL. Acest joc de imagine cuprinde informaţii, declaraţii, opinii.

 
 

Vasile Zete a fost însoţit de consilierul local, Ştefan Pop, şi o parte a candidaţilor la alegerile parlamentare. În prima parte a conferinţei, Zete a ţinut să explice încă o dată incidentul de la Palatul Administrativ, un incident, din punctul de vedere al democrat-liberalilor, care este greu de explicat, dar şi greu de clasificat în categoria incidentelor.

Dup explicaţii lungi şi apăsătoare, s-a trecut la un alt subiect, mai interesant ca tematică.

 

Vasile Zete a spus că temerile PDL, cum că actualul guvern doreşte să centralizeze modul de colectare al taxelor printr-o hotărâre care ar urma să fie emisă, are un temei. El a arătat un set de hârtii de la ANAF, prin care se explica:

„Este vorba de intenţia actualei guvernări de a prelua colectarea taxelor şi impozitelor de la nivelul unităţilor administrative la nivelul unităţilor teritoriale. Este o atingere gravă adusă descentralizării, autonomiei locale. Va avea ca efect subordonarea nemijlocită a primarilor către Consiliile Judeţene, prin dependenţă directă pe fondurile care vor fi alocate unităţilor administrative. Am aici un studiu de analiză privind oportunitatea ca ANAF să colecteze impozitele şi taxele pe proprietate, pentru autorităţile locale. Acest studiu va duce, în mod direct, spre luarea deciziei ca ANAF să colecteze toate taxele şi impozitele. Această intenţie nu va face decât să adâncească nedreptăţile privind folosirea fondurilor, a sumelor defalcate, a cotelor care se alocă de la nivel central către bugetele locale. Se ştie că indiferent de guvernare, acest aspect s-a derulat defectuos, dar prin preluarea colectării taxelor şi impozitelor direct de către ANAF se ia, de fapt, ultima pârghie pe care o aveam, noi cei din administraţiile locale, de a intra în contact direct cu cetăţeanul. Noi, ca unităţi administrativ-locale, reuşeam să colectăm undeva la 70% din taxe şi impozite, sunt şi primării cu un nivel de colectare mai ridicat, dar nu văd cu ANAF-ul prin instituţia judeţeană va reuşi un nivel mai ridicat de colectare. Se vor introduce acei perceptori, ca în anii ’50, ce vor umbla cu geanta la încasat? Aceste măsuri care se propun, cu încasări on-line, sunt lucruri care se pot discuta, dar sunt greu de pus în aplicare în acest moment”, a spus Zete.

 

După expunerea lui Zete a urmat o sesiune de întrebări, puţine la număr, iar în final s-a dat cuvântul candidaţilor la parlamentare, Vlad Oneţ şi Ioan Mătieş. Optimismul acestora a fost pigmentat cu stare de absenţă faţă de subiecte şi auditoriu. Mătieş a încercat să spună tot, dar tot…

 
Incidentul de la Palat
 

Presa băimăreană a fost anunţată că PDL Maramureş urmează să depună la Prefectură un memoriu adresat USL. La ora anunţată, ziariştii băimăreni, buluc la Palat. PDL pe niciunde, mai mult, cei din Prefectură au spus că nu ştiu de nici un memoriu ce ar urma să ajungă la prefectul judeţului. Contrariaţi, sătui să aştepte, ziariştii i-au sunat pe liderii PDL, respectiv, Vasile Zete, interimarul de la PDL Maramureş. Într-un final glorios, delegaţia pedeliştilor a ajuns la Palatul Administrativ. Şi aici a avut loc un incident care a înfierbântat imaginaţia ziariştilor. Cei de serviciu, la poartă, jandarmi sau poliţişti, nu ştim exact, nu i-au lăsat pe protestatari să intre în clădire. Motivul invocat a fost că trebuie să primească acceptul prefectului, dar care nu era în clădire. Vasile Zete s-a făcut roşu şi a început să spună că în 20 de ani nu i s-a întâmplat ca să nu fie lăsat să intre într-o clădire publică. Au urmat schimburi de replici, iar fermitatea celui în uniformă era urmărită de camerele de TV cu nesaţ. Până la urmă, Zete a primit acceptul să vorbească cu subprefectul Pamfil Berceanu. Acesta i-a primit pe cei veniţi sub steagul ARD şi a spus că va transmite prefectului materialul primit. Din discuţiile celor doi, am aflat că în toată ţara au avut loc acţiuni similare în care cei de la ARD au prezentat prefecţilor un material cu subiectul neîmplinirilor guvernamentale, la şase luni de când guvernul Ponta conduce ţara.

Cam atât!    

Comentariile celorlalți

Daniela pe 18.11.2012 la 18:16
TENTIE ROMANI !

TREBUIE SA MERGEM CAT MAI MULTI LA VOT CA SA DESFIINTAM MAFIA PORTOCALIE !
SA TERMINAM CU CEI CARE AU TAIAT PENSII, SALARII , INDEMNIZATIILE MAMICILOR PENTRU A-SI BURDUSI EI CONTURILE !
PENTRU MAFIOTII PORTOCALII NU A FOST CRIZA ! CRIZA A FOST PENTRU NOI CEI MULTI SI BATJOCORITI !

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.