• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 1 Octombrie , 2015

AquaSport DruRelax, singurul centru de nataţie, spa & wellness din Maramureş

AquaSport DruRelax, singurul centru de nataţie, spa & wellness din Maramureş, este locul ideal pentru toţi cei care vor să facă sport ori să se relaxeze într-un mediu plăcut. Inaugurarea AquaSport DruRelax are loc în data de 27 septembrie 2013, la mai puţin de un an de la începerea lucrărilor de extindere.

 
 
 

Evenimentul se desfăşoară la sediul centrului, situat în localitatea Tăuţii Măgherăuş, strada 3, numărul 40, pe panta de la Dura, şi îi va avea ca invitaţi speciali pe Cristian Balaj – arbitru internaţional şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş.

 

La deschiderea oficială participă autorităţi judeţene şi locale, consilieri, senatori, deputaţi, sportivi, presa.

Deschis zilnic, între orele 09:00 şi 21:00 (luni, între orele 11.00-21.00), modernul complex DruRelax, are trei bazine de înot, aquagym şi pentru copii, respectiv un centru de relaxare şi recuperare, suprafaţa totală a zonei de nataţie fiind de 3.300 mp. Aceasta este completată de zona de sport şi wellness, care măsoară 3.200 mp. Ca urmare a investiţiei realizate pe parcursul anilor 2012 şi 2013, DruRelax a devenit cel mai mare şi performant centru sportiv din judeţ.

 

AquaSport, Spa & Wellness DruRelax este un adevărat generator de energie pentru toţi cei interesaţi să aibă o viaţă activă şi să trăiască armonios.

 

Centrul de nataţie include trei bazine acoperite pentru înot, deschise indiferent de anotimp şi singurele din judeţ a căror apă este tratată cu sterilizatoare UV. În acesta se oferă posibilitatea practicării înotului atât de către persoanele experimentate, în bazinul semiolimpic (dimensiuni 25x15x1,50), cât şi de către cei neiniţiaţi, instructorii AquaSport DruRelax oferind cursuri pentru adulţi şi copii. De asemenea, zilnic au loc cursuri de aquagym şi şedinţe de recuperare în apă, o noutate pentru piaţa din Maramureş.

 

O altă noutate, unică pentru Maramureş, este metoda de purificare a apei din piscine, sigură, 100% ecologică şi deloc agresivă asupra corpului uman, care asigură distrugerea integrală a germenilor în mai puţin de 30 de secunde.

Apa este tratată cu sterilizatoare de ultimă generaţie, pe baza de ultraviolete (UV), prin urmare este recomandată chiar şi bebeluşilor. Prin această metodă, bacteriile, viruşii, ciupercile, algele şi alte microorganisme mor, fără a se adăuga produse chimice, care pot avea efecte nedorite sau agresive asupra pielii.

 

Pe lângă sterilizatoarele cu ultraviolete, toate bazinele de înot beneficiază de canale perimetrale, dezumidificatoare, sisteme de reglare a PH-ului şi clorului, iar aerul e tratat cu ajutorul unei centrale performante.

Noul centru, deschis lângă Baia Mare, oferă posibilitatea practicării înotului de performanţă, dar şi de iniţiere   într-un mediu acvatic curat şi la cele mai înalte standarde.

 

Preţul unui bilet de intrare pentru adulţi este de 25 de lei, în timpul săptămânii, şi de 30 de lei în weekend, iar pentru copii de 15 lei. Cursurile de înot pentru copii şi adulţi durează o oră şi costă 20 de lei, respectiv 30 de lei.

Antrenamente de aquagym au loc luni, miercuri, joi şi vineri, şi sunt organizate de instructori profesionişti, într-un bazin special, cu apă care are temperatura între 30-32°C. Tariful este de 30 lei pentru o clasă cu durata de 50 de minute şi mai include accesul în bazinul semiolimpic.

 

Singular în Maramureş este şi serviciul de hidrokinetoterapie. Exerciţiile fizice în apă şi înotul terapeutic, indicate pentru diverse afecţiuni medicale şi recuperare, se desfăşoară sub îndrumarea kinetoterapeutului centrului AquaSport DruRelax, care alege programele în funcţie de afecţiunile pacienţilor.

Preţul unei şedinţe este de 30 lei, iar un abonament de 10 şedinţe costă 250 lei.

 

Centrul de nataţie AquaSport completează oferta DruRelax, unde se mai pun la dispoziţie servicii Spa & Wellness şi se pot practica o serie de activităţi sportive de interior.

Chiar din anul 2014, investiţia se va extinde, pentru că urmează să fie deschise piscinele exterioare, cu apă dulce şi sărată, dar şi să fie funcţionale jocurile în apă pentru copii şi terenurile de tenis în aer liber.

În viitorul apropiat, DruRelax va oferi şi spaţii de cazare celor interesaţi să îşi petreacă week-end-ul sau concediul într-un cadru natural minunat şi în condiţii deosebite.

 
 

Copii energici şi mai sănătoşi prin AquaSport Drurelax

 
 

Înotul ajută la dezvoltarea armonioasă a corpului, îl fortifică, îi oferă flexibilitate mai mare, iar beneficiile practicării acestui tip de sport pot continua, pentru că există zeci de studii despre importanţa lui, mai ales în rândul copiilor.

Chiar dacă părinţii ezită să îşi înscrie micuţii la cursurile de înot, de teamă că aceştia s-ar putea îneca, instructorii precizează că riscurile pot fi cu mult mai mari pe uscat decât în apă. În schimb, avantajele sunt nenumărate şi nu se leagă doar de corp, ci şi de psihic.

Studii realizate de cercetători internaţionali, medici şi psihologi, au relevat că micuţii, chiar şi din primul an de viaţă, învaţă mult mai rapid, sunt mai curajoşi şi comunicativi dacă practică înotul.

Nataţia îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, întăreşte sistemul cardio-respirator şi imunitar, arde calorii, dezvoltă capacitatea de coordonare în spaţiu, dar mai ales îmbunătăţeşte şi starea emoţională.

 

Specialiştii au arătat că poate să contribuie la scăderea tracului şi anxietăţii, pentru că dacă învaţă de mic să înoate, să îşi învingă frica, capătă încredere în sine. Beneficiile psihice pe care le presupune înotul sunt foarte importante în condiţiile în care copilul se află în plină dezvoltare. Mai mult, înotul poate ajuta copilul să socializeze şi să-şi formeze un grup nou de prieteni printre copiii care merg la bazin.

 

De asemenea, studiile arată că, în cazul copiilor cu artrită juvenilă, a celor cu deformări la nivelul coloanei, înotul ajută la calmarea durerilor si chiar la corectarea curburilor nefireşti ale coloanei. S-a mai constatat că micuţii care suferă de astm şi înoată regulat au crize mai rare şi de intensităţi mai mici, acest lucru fiind datorat îmbunătăţirii respiraţiei şi măririi capacităţii toracice.

 

Ca o dovadă a aprecierii înotului, încă din antichitate stă şi expresia latină “Nec natat, nec legit!” (Nu ştii să înoţi, nu ştii să citeşti!), care întăreşte importanţa unei deprinderi pe care omul a transformat-o în sport şi plăcere.

 

Micuţii din Baia Mare au posibilitatea să înveţe să înoate sub supravegherea unor instructori profesionişti la centrul AquaSport DruRelax, situat în localitatea Tăuţii Măgherăuş, strada 3, numărul 40, pe panta de la Dura.

 

Cursurile de înot pentru copii costă 20 de lei, iar după încheierea şedinţelor micuţii pot continua joaca în bazinul special creat pentru ei, iar cei mai mari se pot relaxa în jacuzzi ori saună.

 

De la bebeluşi şi până la adolescenţi, oricine poate învăţa să îşi găsească echilibrul în apă fără să se expună niciunui risc, nici măcar al iritării de la clor. Apa din bazinele centrului de nataţie AquaSport DruRelax este tratată cu sterilizatoare cu ultraviolete, o modalitate de tratament ecologică şi neagresivă asupra corpului uman. Prin tratarea apei cu lumina UV, bacteriile, viruşii, ciupercile, algele şi alte microorganisme mor, fără a se adăuga produse chimice. Aşadar, nu există motiv pentru temeri inutile.

Deschis zilnic, între orele 09:00 şi 21:00 (luni, între orele 11.00-21.00), AquaSport DruRelax are trei bazine de înot, aquagym şi bazin pentru copii, respectiv un centru de relaxare şi recuperare, astfel încât întreaga familie poate găsi prilej de distracţie în noul centru de nataţie.

 

Tot pentru copii sunt recomandate exerciţiile în apă şi înotul terapeutic, care se desfăşoară sub îndrumarea kinetoterapeutului centrului AquaSportDruRelax. Specializat în hidrokinetoterapie, acesta alege programele în funcţie de afecţiunile pacienţilor săi şi recomandă un anumit tip de mişcări.

 

Şedinţele de recuperare în apă sunt indicate chiar şi copiilor sub un an sau micuţilor cu deficienţe neuromotorii, ortopedice şi formelor de hipotonie musculară în vederea stimulării neuromotorii şi dezvoltării armonioase. Prin hidrokinetoterapie se produce o relaxare a copilului, şedinţa fiind percepută ca un mod de joacă.

Preţul unei şedinţe de recuperare este de 30 lei, iar un abonament de 10 şedinţe costă 250 lei.

 

AquaSport DruRelax este unicul loc din Baia Mare unde se desfăşoară acest tip de recuperare şi relaxare.

 

Pentru ca trebuie sa fim pregătiţi pentru sezonul rece şi să avem imunitatea crescută încă de acum, salinoterapia este soluţia pentru mai multe afecţiuni, în principal cele respiratorii.

 

La Salina de suprafaţa cu sare de la Praid din cadrul centrului AquaSport DruRelax se pot ameliora şi chiar trata diverse afecţiuni respiratorii: astm bronşic infecţios şi alergic, traheobronşita cronică, polipoza faringiană, amigdalita cronică, insuficienţă respiratorie restrictivă.

 

Aerosolii salini acţionează asupra organismului prin inhalare şi prin absorbţie. În primul caz, aerosolii sunt inhalaţi în mod natural nazal şi prin gură şi se depun pe căile respiratorii superioare şi inferioare, adică pe cavitatea bucală, cavităţile nazale, faringe şi trahee, bronhii şi alveole pulmonare. În cel de-al doilea caz, aerosolii săraţi sunt absorbiţi la nivelul pielii expuse.

 

Toate detaliile despre condiţiile de înot, temperatura apei din bazine, instructori, terapeuţi, informaţii despre salină şi alte beneficii, program şi tarife găsiţi pe site-ul oficial, www.drurelax.ro.

 
 

AquaSport DruRelax,

Tăuţii Măgherăuş, strada 3, numărul 40,

telefon 0731 00 57 23

www.drurelax.ro
info@drurelax.ro
 
 
Roxana Cutureanu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.