• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Februarie , 2015

Aproape 500.000 de călători merg anual cu mijloacele de transport ale societăţii Mara Nord

Societatea de transport în comun Mara Nord deserveşte anual aproximativ 500.000 de călători. Dintre cei care călătoresc cu autobuzul, 500 sunt beneficiari ai abonamentelor gratuite decontate de către municipalitate. Majoritatea celor care profită transport gratuit sunt pensionarii care au venit sub 500 de lei.

 

Situaţia nu se schimbă foarte mult de la un an la altul. Numărul călătorilor rămâne cam acelaşi, iar categoriile sociale care apelează la mijloacele de transport în comun sunt cu precădere pensionarii, elevii care fac naveta, persoanele cu handicap şi angajaţii de la fabricile din municipiu.

 

„Anul acesta, ca şi fluctuaţie de beneficiari, schimbările nu sunt semnificative. Mă refer aici la abonaţii noştri tradiţionali, care sunt aproximativ 500 pe lună. Dacă analizăm ca şi structură socială, există o pondere de peste 60-65% pensionari care beneficiază fie de Hotărârea 8 a Consiliului local vizavi de acele gratuităţi, adică plătesc un abonament în cuantum de 32 de lei, indiferent de ruta care există. În jur de 30% sunt elevii, care vin în fiecare zi la şcoală”, a declarat Grigore Şteţ, administratorul societăţii de transport în comun Mara Nord.

Celelalte categorii de beneficiari ai facilităţilor sunt persoanele cu handicap, veteranii de război şi persoanele vârstnice cu pensie care depăşeşte 500 de lei, care nu beneficiază de gratuitate, însă au o reducere la abonamente.

 

„Transportăm pe an în jur de 480.000 de călători. Dorinţa noastră este de a îmbunătăţi imaginea societăţii, în aşa fel încât trendul să fie pozitiv şi cel puţin aceşti aproape 500.000 de călători anuali să-i transportăm în condiţii de siguranţă”, a mai arătat Grigore Şteţ, administratorul societăţii de transport în comun Mara Nord.

 

Cu toate că aproape jumătate dintre sigheteni au maşină, societatea nu duce lipsă de călători. Staţiile sunt mereu pline la orele de vârf. Sighetenilor li se adaugă un număr consistent de călători care fac naveta din localităţile limitrofe unde autobuzele Mara Nord au traseu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.