• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Decembrie , 2017

Aproape 400.000 de lei finanțare în comuna Băiuț, pentru realizarea podului de beton peste râul Lăpuş

Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finan­țări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, în sumă de 370.388,37 lei pentru reali­zarea obiectivului de investiții „Pod din beton peste râul Lăpuş”. Valoarea totală a investiției este de 471.186,90 lei.
Mihai Ceteraș, primarul comunei Băiuț a declarat că, pe lângă acest contract care a fost deja semnat, un alt proiect așteaptă finanțarea pe Programul Națio­nal de Dezvoltare Locală (PNDL2). Este vorba despre reabilitarea Școlii Gimnaziale cu clasele I VIII „Regina Elisabeta”, proiect în valoare de peste 3,3 milioane de lei. Referindu-se la vizita pe care șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea a făcut-o în Băiuț, Mihai Ceteraș a declarat că a fost o prezență bine-venită, iar consilierii locali au cerut sprijin președintelui în vederea obținerii unei finanțări pentru pârtia de schi, care ar scoate comuna din impas.
„Aici a fost cândva o mină cu 1.200 de angajați, iar odată închisă, problemele au apărut în comuna noastră. În vârful Secului avem o pârtie de schi și am încercat scoaterea acesteia din fondul forestier, dar acțiunea noastră a fost blocată de cei de la Mediu. Sperăm însă că, având și sprijinul administrației județene, vom reuși să avansăm cu acest proiect”, a declarat primarul din Băiuț, Mihai Ceteraș.
Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a arătat că a participat cu plăcere la o nouă ședință a Consiliului Local Băiuț.

„Băiuțul este una dintre cele mai izolate comunități din Maramureș și care are nevoie urgentă de dezvoltarea unor proiecte, fără de care viitorul întregii comunități este pus în pericol. Am promis în mod ferm consilierilor locali, dar și primarului Mihai Ceteraș, sprijin pentru cel puțin două proiecte de viitor, vitale pentru întreaga zonă. Este vorba despre reabilitarea drumului județean care face legătura între Strâm­bu Băiuț și Botiza, precum și dezvoltarea domeniului schiabil în zona Băiuțului.
Sunt singurele proiecte majore care pot oferi cu adevărat un viitor întregii comunități. Am văzut multă îngrijorare pe fețele consilierilor locali, multă neîncredere în promisiunile trecute ale politicienilor și va trebui să depunem toate eforturile pentru ca această perspectivă să se schimbe. Doresc să îi mulțumesc primarului din Băiuț, dar și consilierilor locali pentru sinceritate, dar mai ales pentru seriozitatea de care dau dovadă în ceea ce privește pro­blemele comunității”, a precizat preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.