• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 25 Octombrie , 2022

APP vrea să mâncăm românește și să fim membri Schengen

Din totdeauna fermierii români și specialiștii din industria alimentară solicită autorităților să găsească cele mai potrivite soluții pentru ca produsele agroalimentare autohtone să își găsească locul într-o mai mare proporție pe rafturile din hipermarketuri. Deși legumele, fructele și produsele de origine animală românești sunt de cea mai bună calitate, foarte puține ajung în marile magazine. Retailerii preferă să comercializare produse din import, la care prețurile sunt mult mai mici, dar de o calitate îndoielnică. Codrin Ștefănescu și alți lideri ai APP au început presiunile asupra guvernanților pentru a rezolva  această mare nedreptate. În emisiuni TV, pe rețțelelede socializare și în presa scrisă Codrin Ștefănescu denunță indiferența guvernanților, a miniștrilor care se ocupă de agricultură, iar fermierii români, țăranii cei care sunt la baza dezvoltării economice nu pot concura cu fermierii europeni ce vin cu prețuri mici în România. ”Este o politică europeană de a ”înăbuși” agricultura noastră și să facem loc produselor din aceste țări. Este un preț pe care îl plătim pentru că suntem membru UE, un membru de mâna doua ce execută ce i se spune”, a spus Codrin Ștefănescu.

În Maramureș, liderii APP Maramureș condus de Liviu Bechiș au umblat prin piețe și mari magazine pentru a lua pulsul situației.

”Este incredibil că într-o țară care produce sau poate produce de toate suntem nevoiți să cumpărăm din marile magazine produse de import. Acestea au prețuri mai mici decât ale noastre pentru că fermierii europeni sunt subvenționați de statele în care lucrează și ”inundă piața românească”. Chiar dacă oamenii știu că legumele și fructele de import sunt fără gust și pline de pesticide, vezi cele din Turcia, le cumpără din cauza prețului. Ce să  facă și țăranii români? Mulți aruncă legume la gunoi. Ceea ce este o mare porcărie. I-am întrebat pe țărani cum își valorifică produsele pentru care muncesc din greu. Nu prea vorbesc. Le este frică de mafia piețelor, un alt subiect asupra căruia guvernanții nu doresc să se aplece. Practic, nu îi ajută nimeni și sunt fie furați de mafie, fie pierd o parte din producția realizată deoarece nu au cui să o vândă. În marile magazine nu au cum să ajungă, mafioții ăștia, o altă față a mafiei, nu cumpără de la țărani ci doar de la cooperative sau unități de mari dimensiuni. De fapt, ei știu că fermierii români sunt mulți și de dimensiuni productive mici și atunci pot aduce porcăriile din import, după care profiturile acestor magazine sunt scoase din țară și merg în țările de unde vin. De ce nu avem lanțuri de magazine românești? Care să vândă produse românești. În toate țările europene comerțul cu produse alimentare este realizat în mare măsură de firme locale, doar la noi e invers”, a spus Liviu Bechiș.

 

În altă ordine de idei, în 26 octombrie va avea loc un CEX al APP unde se vor lua  decizii importante pentru mersul partidului. De menționat că APP este în creștere. Tot mai mulți români văd și susțin deciziile prin care APP prin liderii partidului se luptă pentru mai binele românilor.

În acest sens trebui menționat că recent unul din membrii marcanți ai APP APP, Ana Maria Prodan a decis să se implice cu mare forță în politica partidului. ” Anamaria Prodan a fost membră a Alianței Pentru Patrie încă de la începutul existenței partidului. Ca Președinte al Organizației de Femei la nivel Național, Anamaria Prodan devine conform Statutului partidului și Vice-Președinte al A.P.P.

Anamaria Prodan este o patriotă dovedită, gata să lupte pentru suveranitatea, identitatea și tradițiile românești, așa cum a fost educată și de mama sa, Ionela Prodan – una dintre marile doamne ale tezaurului folcloric al României. Anamaria Prodan a crescut cu aceste valori naționale autentice românești și în mod firesc dorește să le apere până la capăt. Noi, cei din APP vrem s-o asigurăm pe Anamaria Prodan că o vom susține în lupta politică foarte dură, pentru apărarea și promovarea familiei, credinței și tradițiilor românești”, a spus Codrin Ștefănescu.

Despre Schengen ce se mai poate spune, nimic. După 11 ani suntem în aceiași situație. Sunt unii politicieni care nu vor România în acest spațiu european. Deși noi îndeplinim cerințele pentru a fi membri Schengen. Dar...Capitolul Schengen este momentul zero, momentul în care faultul intenționat îl face chiar arbitrul.

Culmea disprețuirii este că după ce te faultează îți mai dă și cartonaș roșu. Sărăcia sufletească, mediocritatea, duhoarea binelui personal al conducătorilor parșivi ne-a adus aici cu largul nostru concurs, evident, pentru că i-am lăsat și îi lăsăm să facă ce vor.

Cel mai sigur lucru de care ne asigură în fiecare zi guvernul este... faptul că ne-am dus pe fundul prăpastiei! Au spus lideri ai APP legat de acest subiect și cele care ne frământă zi de zi.

”Nu se știe dacă vom întra în spațul Schengen. Au avut grijă guvernanții de acest subiect, deși ei tot declară că fac și dreg. O minciună!  Dacă ar fi fost așa eram membrii Schengen. Sunt mulți maramureșeni plecați în țările membre Schengen. La muncă, la munca grea și pe care ăia nu vor să o facă. Vin acasă și văd diferențele între noi și ei. Ăsta este unul dintre motivele pentru care refuză să vină în România. Și trebuie să se chinuiască pentru vize, acte și cât și mai câte. Vai și-amar de capul nostru!”, a spus Liviu Bechiș, președintele  APP Maramureș.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.