• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

Apă potabilă și hrană pentru cele 70 de persoane izolate pe Valea Vaserului

În cursul dimineții de 4 februarie, succesiv, au pornit la vale două zăpoare din zona superioară a râului Vaser. La ora 9.30, ghețurile din cele două zăpoare au ieșit din albie, au acoperit pe o înălțime de circa 3 metri drumul de acces către gospodăriile din zonă și au avariat grav 6 gospodării. Circa 70 de persoane au fost izolate, lipsindu-le apa potabilă și hrana.

La ora 13.30, prefectul Sebastian Mihai Lupuț, împreună cu reprezentanții Ins­pec­toratului pentru Situații de Urgență Maramureș, ai primăriei Vișeu de Sus și ai Sistemului de Gospodărire a apelor Maramureș, au verificat zona calamitată, luându-se imediat măsuri de decongestionare a drumului de acces și de scoa­tere a ghețurilor din gospodării.
Deoarece lungimea zonei calamitate este de circa 4 km, în momentul de față se execută cu prioritate lucrări de asigurare a accesului la drumul principal, urmând ca în cursul zilei de mâine să se procede­ze la scoaterea ghețurilor din gospodării.
O persoană în vârstă de 58 de ani, a cărei casă a fost cel mai grav afectată, a fost evacuată. Celor afectați, personalul SMURD le-a asigurat asistență me­di­cală. La dispoziția prefectului Sebastian Mihai Lupuț, li s-au distribuit persoanelor izolate apă potabilă și hrană.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.