• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 29 Aprilie , 2014

Antonescu în Baia Mare. Fără glorie!

Liberalii maramureşeni s-au adunat cu mic cu mare la sediul din Baia Mare pentru a întâmpina pe liderul PNL, Crin Antonescu, şi o parte a candidaţilor la europarlamentare. O vizită fără multe pretenţii. O vizită din categoria am mai bifat una!

 
 

Lideri liberali maramureşeni au scos costumele la înaintare şi au aşteptat venirea celui care a provocat una din crizele politice majore ale anului. Dincolo de declaraţii oficiale, liberalii cu oareşce funcţii, primari, au afişat un fel de resemnare, chiar de lehamite, sentimente ce au dispărut subit în momentul descinderii liderilor de la Bucureşti, din maşinile de culoare neagră. Crin Antonescu, un politician obosit, cu un chip chinuit, a zâmbit absent şi a asistat la o primire în stil maramureşean. Pâine cu sare şi horincă, iar un grup de copii din Săpânţa a cântat una de-a nordului.

 

Antonescu a stat şi a zâmbit ca la fotograf şi cam atât. Preşedintele PNL este departe de forma pe care o avea în urmă cu mai mulţi ani, de altfel şi băimărenii au privit cu nepăsare, trecând pe lângă grupul de liberali din faţa sediului, cu detaşare.

Au urmat o întâlnire cu primarii liberali maramureşeni şi o conferinţă de presă. Nu s-a întârziat, nu s-a depăşit programul, totul a mers nemţeşte, chiar dacă primarul de Sibiu nu a fost prezent. La prima vedere se poate spune că mecanismul de funcţionare al PNL merge ca uns, la o privire mai atentă se văd fracturile, nemulţumirile aleşilor faţă de deciziile centrului, de multe ori luate fără o minimă consultare a celor care duc greul partidului.

 

Întâlnirea cu ziariştii a fost fără istoric. Antonescu a vorbit preţ de câteva minute fără a spune ceva, cât de cât. O mulţime vidă din care este greu de scos de-o ştire. Mai în formă a fost Norica Nicolai, criticând guvernul Ponta şi pe premier pentru ultimele decizii cu privire la alegerile europarlamentare. Nicolai chiar l-a somat pe Ponta să răspundă la întrebările cu privire la numărul celor care sunt chemaţi la vot, dar şi la situaţia maghiarilor din România ce au votat partide şi candidaţi din Ungaria la recentele alegeri din ţara vecină.

Norica Nicolai a spus că peste 150 de mii etnici maghiari nu mai au voie să voteze în România, dar că nimeni nu are o statistică oficială. Şi liderul liberalilor maramureşeni, Ovidiu Nemeş, a avut o intervenţie ce a ieşit din tiparul unei conferinţe de presă anoste. Antonescu a spus că se doreşte ca la europarlamentare PNL să obţină un scor de 25% din voturi, respectiv, să trimită în Parlamentul european opt liberali.

 

Nemeş a precizat că organizaţia maramureşeană îşi propusese un scor de 20%, dar că în urma discuţiilor cu centrul, organizaţia şi-a asumat cei 25%. În rest tăcere, am putea spune că a fost chiar o lipsă de interes, în parte generată de atitudinea absentă a liderului liberal.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.