• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Octombrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Anton Samoilă, Consulul Onorific al României în Florida se află într-o vizită oficială în Maramureș

În dimineața zilei de vineri, 3 noiembrie 2017, cu începere de la ora 11.00, pre­ședintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea a primit vizita Consulului Onorific al României în Florida, Anton Samoilă. La întâlnirea de lucru din cabinetul preșe­dintelui au mai participat, pe lângă reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, și primarul comunei Mi­reșu Mare, Ioan Mătieș, președin­tele Consiliului Local al IMM-urilor, Gavril Leș și Florin Rus, antreprenor în domeniul transportului. 

Tema întâlnirii a constat în analizarea unei posibile colaborări cu portul Constanța, care este interesat să deschidă un port interior - respectiv o extensie a portului - într-o zonă mai îndepărtată din România. Una din locațiile avute în vedere o reprezintă Maramureșul, mai exact comuna Mireșu Mare, unde există un teren cu o bună accesibilitate la calea ferată.
Pentru județul Maramureș această investiție ar fi benefică, oferind multe oportunități de dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă, iar companiile din zonă care fac import - export și-ar putea reduce semnificativ cheltuielile de transport a mărfurilor.
Următorul pas pentru punerea în practică a acestei propuneri de colaborare va fi organizarea unei întâlniri comune cu toți factorii interesați, la sediul Ministerului Transporturilor din București.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.