• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Octombrie , 2017

Antifa americană, subiect de meditaţie politică

Textul trimis de Aurel Vlad se referă la o mişcare interesantă prin implicaţii şi politică. Antifa este o grupare de extremă stângă, o mişcare antifascistă ce face valuri în SUA, dar nu numai.

Textul este interesant şi îl publicăm într-o traducere profesionistă realizată de colegii noştri de la Biblioteca Ju­deţeană „Petre Dulfu”. Le mulţumim!

Pe de altă parte, trebuie să îi spunem domnului Vlad că Antifa are un site şi în România şi este un fenomen comentat şi, relativ, cunoscut.
Mai trebuie să spunem că în urma citirii acestui text ne-a amintit de o carte cunoscută a unui scriitor foarte cunoscut, Philip K. Dick, un foarte important scriitor de SF care a publicat în 1962 ro­manul Omul din castelul înalt, titlu ori­ginal The Man in the High Castle. Recent a fost realizat şi un serial după romanul premiat cu premiul Hugo în 1963.
Subiectul cărţii este greu de „digerat”. Al doilea război mondial a fost câştigat de Germania Nazistă şi Japonia. Ame­rica a fost împărţită în două, între cele două puteri. O acţiune foarte alertă şi interesantă.
Citind articolul trimis de domnul Aurel Vlad, am revăzut America nazistă a lui Philip K. Dick, remodelată la realităţile anului 2017.

* * *

„Antifa complotează pentru răzvrătirea maselor, afişând intenţia sa pur comunistă

Gruparea de extremă stângă, cunoscută sub numele de „Antifa” şi-a amplificat în mod dramatic prezenţa în peisajul politic american, odată cu venirea lui Trump. Tacticile sale violente au fost etichetate drept terorism de mulţi, existând chiar şi o petiţie a Casei Albe, petiţie care cere preşedintelui să re­cunoască în mod formal că această or­ga­nizaţie este o grupare teroristă. Acum, gruparea şi simpatizanţii ei ar putea planifica o revoluţie.
Gruparea afiliată Antifei, „Refuzăm Fascismul” cere demonstranţilor să se adune pe data de 4 noiembrie să scandeze pentru plecarea regimului Trump. Gruparea susţine că administraţia Trump este fascistă, şi în consecinţă trebuie să i se opună.

„Acest coşmar trebuie să se încheie”, scrie pe site-ul grupării „Refuzăm Fascismul”, unde se instigă la acţiune.
„Ne vom aduna pe străzile şi în parcurile publice ale oraşelor din ţară. La început, multe mii au declarat că acest întreg regim este ilegitim şi nu ne vom opri până când singura noastră cerere va fi îndeplinită: Acest Coşmar Trebuie să ia Sfârşit! Regimul Trump Trebuie să Plece! Protestul nostru trebuie să crească zi de zi şi noapte de noapte – miile să devină sute de mii, şi apoi mi­lioane – determinaţi să acţioneze pentru a pune capăt marelui pericol reprezentat de regimul Trump, ce trebuie îndepărtat de la putere.
Aceste eforturi includ violenţe, consi­derând că gruparea „Refuzăm Fascis­mul” este de fapt un front pentru Par­tidul Comunist Revoluţionar – o grupare radicală de stânga, cunoscută pentru apelul său de abolire a Statelor Unite. Agresivitatea facţiunii anti-americane a fost văzută protestând în Statele Unite în iulie, când au ars steaguri americane în afara Congresului Naţional American. Partidul a criticat aspru manifesto-ul intitulat „Constituţia pentru o Nouă Republică Socialistă în America de Nord”, ca şablon pentru Regimul post-american planificat.
Gru­parea „Refuzăm Fascismul” dă posibilitatea Partidului Comunist Revo­luţionar să se alieze cu alte grupări de stânga, diverse facţiuni ale Antifei. Unele dintre aceste grupări, precum „Mişcarea de Abolire Revoluţionară” a făcut deja apel la furtul proprietăţii altora, scuzând delictul cu termenul de expropriere, susţinând că este o parte necesară revoluţiei.

Cu toate acestea nu este nimic nou sub soare. De-a lungul istoriei, aşa numitele grupări anti-fasciste au fost în cea mai mare parte creaţii ale Partidelor Comu­niste Europene şi au operat adesea ca „grupări de faţadă”, exact cum fac în prezent grupările „Antifa” şi „Refuzăm Fascismul”. În ţările euro­pene, cei care se opuneau fascismului, oricum l-am defini, s-au alăturat grupului şi au sfârşit ca soldaţi ai comu­niştilor.
„Anti-fascismul” în timpul Războiului Rece a asigurat propaganda acoperită pentru tirania comunistă, la fel cum fac radicalii Stângii azi. Cei de stânga au catalogat pe oricine nu era pe linia ideologiei lor, drept fascist, şi mai adesea „anti-fascismul” a fost o deghizare a membrilor partidului comunist.
De asemenea, nu este întâmplător că Antifa din prezent îşi împrumută simbolurile şi filosofia extremei stângi, care s-a ridicat în perioada dintre cele două războaie în Germania. Chiar şi logoul de pe steagul mişcării, cu roşu şi negru, a fost la bază creaţia Parti­dului Comunist German. Chiar dacă Antifa este mai vizibilă în peisajul po­litic actual, nucleul filosofic al grupării nu este nou. Antifa este mai degrabă un brand al activiştilor comunişti şi anarhişti ce există deja, şi doresc căderea Guvernului, sabotarea valorilor occidentale şi distrugerea Statelor Unite aşa cum le ştim noi azi.

Evenimentul de pe 4 noiembrie nu este altceva decât cea mai nouă manifestare a unui şablon vechi, eticheta de anti-fascism fiind folosită pentru a masca agenda ideologică adevărată a Stângii. Protestele chiar dacă devin violente şi distructive, vor fi acoperite fără îndoială de media liberală ca fiind doar simple proteste anti-Trump.
Cu toate acestea, aceia dintre noi care am fost atenţi ştiu adevărul. Aceste proteste fac parte dintr-un efort calculat de promovare a comunismului, şi să vă spun direct, Sfârşitul Americii actuale în sine.
Eu nu voi sta nepăsător ca comuniştii să îmi saboteze ţara. Tu ce vei face?”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.