• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 11 Martie , 2015

Anchetă a Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii după moartea copilului din Săcel

Moartea băieţelului de 3 ani din Săcel, plimbat între spitale, nu rămâne fără urmări: un deputat cere o anchetă a Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii.

 

Cazul băieţelului din Săcel, care a sfârşit tragic după ce a fost plimbat între spitale, a ajuns pe masa ministrului sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Deputatul UNPR de Maramureş, Nuţu Fonta, cere anchetarea cazului de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii: „Un copil de trei ani din judeţul Maramureş a decedat zilele trecute din cauza unei insuficienţe respiratorii, după ce a fost plimbat între mai multe spitale. Micuţul din comuna Săcel a murit din cauza unei afecţiuni banale, un fapt mai puţin obişnuit în România anului 2015. Mama copilului, Rodica Dologa, l-a dus mai întâi la Spitalul Orăşenesc din Borşa, unde nu exista un medic pediatru, micuţul fiind trimis apoi la unitatea spitalicească din Vişeu de Sus. Femeia susţine că a stat acolo încă o jumătate de oră până la apariţia medicului, iar după alte patru ore, copilul a făcut infarct.

Pacientul a fost resuscitat, dar fără rezultat, iar între timp s-a renunţat şi la ideea transportării sale la Spitalul Judeţean din Baia Mare, aflat oricum la 120 de kilometri distanţă.

Deşi autorităţile medicale s-au disculpat iniţial, afirmând că stopul cardiac a survenit pe fondul agravării insuficienţei respiratorii, deoarece suferinţa ar fi fost mult mai veche în raport cu aducerea copilului la spital, totuşi ancheta derulată rapid de DSP Maramureş a dus la amendarea a trei medici”, a arătat Fonta în documentul trimis Ministerului Sănătăţii.

Deputatul UNPR crede că micuţul ar fi putut fi salvat dacă posturile vacante din spitalele din Maramureş ar fi fost ocupate, tragedia respectivă fiind şi o consecinţă a crizei de medici. Prin interpelare, deputatul i-a cerut ministrului Bănicioiu să declanşeze o anchetă la nivelul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, care să investigheze acest caz.

De asemenea, parlamentarul a cerut date legate de deficitul de medici şi asistenţi existent în prezent în judeţul Maramureş, în special în spitalele din Borşa şi Vişeu de Sus.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.