• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Mai , 2014

Amprenta Leonardo da Vinci în Asociatia Esperando

Daniel Filipas – Manger General Esperando

 
 

Manualul pentru traineri ce vor pregăti vocaţional persoane cu dizabilităţi prinde contur. În cadrul celei de-a patra întâlniri a proiectului DEVOMDA, ce a avut loc la Szombathely, în Ungaria, între 15 şi 18 mai, partenerii din Turcia, Italia, Ungaria şi România au prezentat forma aproape finalizată a manualului.

 
 
 

Asociaţia Esperando a avut cea mai mare parte din prezentare, având modulul corespunzător terminat. Partenerii au solicitat câteva adăugiri minore, care să facă modulul valabil în orice ţară a Europei, indiferent de caracteristicile specifice culturale sau legale privind dizabilitatea.

Ceilalţi parteneri vor avea de revizuit modulele corespunzătoare în perioada următoare, pentru a avea un manual închegat şi consistent, gata să fie un ghid comprehensiv pentru viitorii traineri ai persoanelor cu dizabilităţi.

 

Au fost 12 participanţi din partea celor 8 parteneri de proiect: Asociatia Esperando, precum şi gazdele - Centrul Regional Nonprofit de Resurse Sociale Szombathely şi partenerii din Italia - Fundaţia Casa Artelor şi Meseriilor Casa di Carita Torino şi din Turcia - Universitatea din Kirikkale – Facultatea de Arte şi Ştiinţe; DOST - Centru de Educaţie Specială şi de Recuperare - Ankara; Primăria Kecioren; Universitatea Abat Izzet Baysal- Departamentul Educaţie Specială – Bolu şi Centrul de Educaţie Specială şi Recuperare Arihan (Lale).

Cu toţii au lucrat intens pentru a găsi cele mai potrivite aspecte care să fie incluse în manual, astfel ca acesta să fie un instrument perfect de învăţare şi lucru pentru viitorii formatori. În acest fel, la finalul proiectului, Esperando şi partenerii săi vor avea un instrument util pentru a ajuta şi mai bine la integrarea socială şi profesională a persoanelor cu nevoi speciale/ dizabilităţi.

Programul Leonardo da Vinci îşi va lăsa, astfel, amprenta în Asociaţia Esperando pentru o lungă perioadă de timp.

Proiectul DEVOMDA - Dezvoltarea de Module Vocaţionale Adaptate pentru Adulţi cu Dizabilităţi este finanţat de către Comisia Europeană prin Programul de Învăţare de-a Lungul Vieţii, Leonardo da Vinci - Transfer de inovaţie.

Parteneriatul este coordonat de Universitatea din Kirikkale şi se derulează până în 30 septembrie 2014.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.