• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 17 Iunie , 2015

Amendă de 1.000 lei, „răsplata” autorităţilor pentru spirit civic

Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! „Axioma” a fost demonstrată de un fapt hilar petrecut în Maramureş: un bărbat care a sunat la 112 pentru a reclama un transport ilegal de lemne a fost amendat. Deh, transportul era legal.

 

Dacă vi se pare că aţi depistat o faptă o fată ilegală şi credeţi că ar fi bine să sunaţi a poliţie pentru verificări, sperând cumva că spiritul vostru civic va fi recompensat cu un „mulţumesc”, vă înşelaţi amarnic.

Aşa a gândit şi un bărbat din comuna Băiuţ, Ciprian Coc, care auzise de programul „Radarul pădurii” prin care Ministerul Apelor şi Pădurilor, obligă firmele să-şi doteze camioanele, cu telefoane inteligente, şi să folosească o aplicaţie în sistemul GPS prin intermediul căreia să îşi anunţe fiecare mişcare. Românii care văd un camion cu busteni, care li se pare suspect, pot suna la 112 pentru a-l anunţa. Dacă numărul de înmatriculare nu este in sistem, operatorul va avertiza poliţia. Teoretic, lucrurile par simple. Practic, nu a fost aşa.

Tânărul din Băiuţ a sunat la 112, dar camionul pe care îl sesiza transporta lemn legal, aşa că s-a trezit cu o amendă de 1000 de lei, pe care a constatat-o la Judecătoria Târgu Lăpuş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.