• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 30 Aprilie , 2019

Ambasadorul Hans Klemm, oaspete al Centrului Universitar Nord

Excelenţa Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA în România a efectuat o scurtă vizită în Baia Mare. Oaspetele american a fost invitat la Centrul Universitar Nord să susţină o conferinţă studenţilor băimăreni.

 

În luna martie, la sediul Funda­ţiei Fulbright România, din Bucureşti, a avut loc conferinţa „American Studies în Romania: Best Practices and Future Perspectives”, organizată de Comisia Fulbright Româno-Americană, în par­te­neriat cu Ambasada SUA în România.
Facultatea de Litere din Baia Mare a fost reprezentată de decan, conf. univ. dr. Ioan-Mircea Farcaş, şi de studenta Andreea Rob - anul III, specializarea Română-Engleză. Cu acest prilej s-a perfectat o viitoare conferinţă la Facultatea de Litere din Baia Mare, susţinută de însuşi Excelenţa Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA în România.
La o lună distanţă de întâlnirea de la Bucureşti, ambasadorul american a ajuns în Baia Mare, într-o zi fru­moasă, călduroasă. Maşinile care îl duceau pe ambasador s-au oprit la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” deoarece Hans Klemm a dorit să servească o cafea. Cei de la Biblio­tecă au fost anunţaţi cu zece minute înainte, de intenţia ambasadorului american. Excelenţa Sa este o persoană înaltă şi se distinge imediat în spaţiul în care se află. A intrat în Bibliotecă, fără tam-tam, şi a servit o cafea, aşezat pe o canapea. Era puţin obosit. De acolo a plecat pe jos spre Universitatea de Nord.
La Centrul Universitar era agitaţie. Amfiteatrul a fost ocupat de cei dornici să-l asculte pe ambasador. Decanul Mircea Farcaş a stat afară, să îl întâmpine pe oaspete. Primii care au ajuns la Universitate au fost cei din corpul de pază. Cel puţin doi dintre ei au inspectat discret spaţiile în care urma să ajungă Hans Klemm.
Mircea Farcaş era informat telefonic de traseul ambasadorului. După zece minute, oaspetele american şi-a făcut apariţia la intrarea în Universitate. Acolo a fost salutat de decan şi au pornit împreună spre intrarea în clădirea Universităţii. Aici a fost întâmpinat cu pâine şi sare de către trei studente îmbrăcate în straie populare.
A gustat din pâinea băimăreană şi a intrat în clădire. Pe scări a fost prezent rectorul Vasile Ţopa, alte cadre didactice şi studenţi, dornici să îl salute pe ambasadorul american.
Prima oprire a fost la decanat. În biroul decanului, profesorul Petru Dunca i-a oferit Excelenţei Sale lucrarea monumentală „Instituţiuni filosofice”. Trei volume semnate de Vasile Lucaciu. După acest moment s-a ajuns la amfiteatrul facultăţii de Litere, plin de studenţi şi parcă de foarte multe cadre didactice. Conferinţa ambasadorului american a fost ascultată de asistenţă cu mult interes. Din păcate, atmosfera foarte încărcată şi căldura înăbuşitoare au fost elementele care au dat bătaie de cap organizatorilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.