• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Iulie , 2020

Alocări financiare din rezerva Consiliului Județean Maramureș pentru localitățile de pe Valea Izei, afectate de inundații

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș care a avut loc miercuri, 15 iulie, aleșii județeni au aprobat contribuția instituției la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară. S-a decis, astfel, alocarea de sume de bani către unitățile administrativ-teritoriale din județ care au fost cele mai afectate de inundațiile din ultima lună de zile. În cadrul acestei întruniri s-a stabilit acordarea unui sprijin financiar pentru localitățile de pe Valea Izei, urmând ca, în cadrul viitoarei ședințe extraordinare, să se aloce fonduri și pentru localitățile de pe Valea Vișeului, pentru cele din Țara Lăpușului, precum și pentru comunitatea din Copalnic Mănăștur.
Consiliul Județean Maramureș alocă pentru localitățile de pe Valea Izei sume cuprinse între 100 de mii și 500 de mii de lei, în funcție de gradul de afectare la care au fost supuse. Sumele de bani nu sunt prevăzute pentru refacerea infrastructurii, ci mai degrabă pentru cheltuielile cu înlăturarea efectelor imediate ale inundațiilor. Localitățile care vor benefica de sume de bani în cadrul acestei alocări sunt: Bârsana - 200 mii lei, Bogdan Vodă - 150 mii lei, Dragomirești - 250 mii lei, Ieud - 150 mii lei, Oncești - 200 mii lei, Poienile Izei - 100 mii lei, Rozavlea - 300 mii lei, Săcel - 100 mii lei, Săliștea de Sus - 500 mii lei, Șieu - 100 mii lei, Strâmtura - 200 mii lei, Vadu Izei - 100 mii lei.
Șeful administrației județene a arătat că speră ca, în cel mai scurt timp, Guvernul României să se întrunească în ședință și să aloce județului Maramureș sumele care au fost transmise de către Instituția Prefecturii și Consiliul Județean Maramureș, în urma evaluărilor realizate de comisiile mixte. Este vorba despre 23 de milioane de lei, bani necesari pentru refacerea infrastructurii grav afectate.

 

 

„Este necesară o intervenție punctuală a Guvernului, prin care nu doar anumite județe din Ardeal să beneficieze de alocări, ci toate cele care au fost afectate cu ade­vărat. În urma discuțiilor cu colegii președinți de consilii județene din alte județene, nu există județ în Ardeal care să fi fost mai afectat de inundații decât județul Maramureș. A existat deja o ședință de Guvern prin care județului Maramureș i s-au repartizat deocamdată 0 lei și sper ca acest lucru să se remedieze, iar în cursul acestei săptămâni, Maramureșul să fie avut în vedere în cadrul noii alocări de bani din rezerva la dispoziția Guvernului. Totodată, fac un apel ca și cea de-a doua tranșă de evaluări pe care le-am efectuat în cadrul fiecărei primării să fie, de asemenea, luate în calcul de către Guvern. Nu este vorba doar de cei 23 de milioane de lei, ci de sume mult mai mari. Îmi este greu să cred că Guvernul României poate să rămână insensibil la această dramă a județului Maramureș”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.