• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 18 Martie , 2015

Alina Coste-Mădăras şi Dorina Curteanu au minţit! Demisia!

Întâmplare halucinantă la DGASPC Maramureş, cea mai mare instituţie bugetară din judeţ, un loc în care întâmplările nefericite în care regăsim copiii nimănui ai nordului se ţin lanţ fără ca cineva cu autoritate să curme această situaţie de fapt. Cei care suferă cel mai mult sunt copiii. În momentul de faţă, în sistem este o fată însărcinată din Baia Mare. Dar se pare că mai este o fetiţă cu sarcină şi în Sighet.

Fapte de viaţă ale unor minore ce nu au avut de la cine să înveţe că maternitatea este o responsabilitate imensă şi care trebuie consumată în condiţii de siguranţă şi de vârstă potrivită.

Dacă am fi la televizor, am spune că urmează „imagini” cu un mare impact emoţional.

Noi putem spune că urmează o mare porcărie, în care rolul principal îl deţin şefele

DGASPC Maramureş, recent confruntate cu concursuri pe posturi de conducere.

Dar asta este o altă poveste…

 
 

În urmă cu două săptămâni, am primit o informaţie potrivit căreia la un CTF din Baia Mare s-ar afla o minoră însărcinată. Informaţia a venit din afara sistemului.

Facem această precizare importantă, deoarece directoarele DGASPC au început, reînceput jihadul împotriva subalternilor.

Atunci am mers la DGASPC pentru a vorbi cu directorul pe DPC, Dorina Curteanu, încercând să aflăm de ce au loc astfel de evenimente în condiţiile în care interesul superior al copilului (cum le place unora să spună) presupune ca sarcina să fie exclusă din experienţe minorelor, a tinerelor ce sunt crescute, îndrumate, educate la DGASPC. Noi credem că aceasta ar fi menirea celor 900 de angajaţi şi mai mulţi directori în ceea ce îi priveşte pe copii şi tinerii aflaţi sub protecţia statului.

 

Aşa cum am descris în materialul din numărul trecut, nu am reuşit să vorbim cu directorul Curteanu şi am încercat la directorul general, Alina Coste-Mădăras. Aceasta a chemat-o pe Curteanu în birou şi a jucat una din cele mai mizerabile scenete care ne-a fost dat să vedem în foarte mulţi ani de presă în legătură cu subiectul pe care l-am expus.

La întrebarea noastră dacă există o fată însărcinată, cele două directoare au spus că nu cred că ar fi, dar că vor verifica. Am solicitat o verificare pe loc, crezând că este un efort minim din partea unor şefe ce au totul sub control.

Nu a fost aşa, verificarea a durat vreo 20 de minute. După acest timp, Alina Coste-Mădăras ne-a trimis la plimbare, afirmând că nu au un astfel de caz, după rezultatul primit la verificarea efectuată de directorul Dorina Curteanu.

Timp de două ore am crezut în spusele directoarei generale.

Ajunşi la redacţie am comunicat sursei noastre că s-a înşelat. Aceasta a revenit şi ne-a spus că informaţia este corectă, că există o minoră cu o sarcină apropiată de termen.

 

Aşa a început o căutare în acul de fân. Pe măsură ce treceau zilele, au început să se adune şi informaţiile. După două zile eram convinşi că Alina Coste-Mădăras şi Dorina Curteanu ne-au minţit din motive pe care le putem presupune, dar pe care nu le înţelegem.

Am aflat că ar fi elevă la unul din liceele bune ale oraşului. Apoi că ar fi transferată la un alt liceu. Cum la DGASPC nu am avut noroc, am încercat să dăm de minoră plecând invers. Am căutat-o în patru licee pe minora în cauză. Ştiam cum o cheamă, dar nu aveam siguranţa că este un nume real. După trei şcoli colindate eram aproape siguri că nu este un nume bun sau că fata însărcinată nu există.

În a patra şcoală am găsit-o! De acolo a fost mai uşor. Fata fusese declarată repetentă şi a fost transferată la un alt liceu. Aici a pierdut un alt an şcolar cu rezultate dezastruoase. Cum era în clasa a noua, nu a putut fi exmatriculată şi a fost din nou înscrisă în clasa a noua. A fost la şcoală în prima zi, după care nu a mai venit. Cei de la liceu au încercat să vadă care e situaţia, au discutat cu persoana de contact, un asistent social de la CTF-ul unde locuia, dar nu s-a întâmplat nimic. La sfârşitul semestrului unu al anului şcolar în curs de desfăşurare, după cum spune legea s-a constatat că minora a abandonat şcoala. Nu au putut fi trimise actele generate de situaţie, deoarece nu a mai venit nimeni să vadă ce şi cum.

 

În concluzie, în acest moment fata este trecută la abandon şcolar. La momentul deciziei se ştia că este însărcinată. Acum fata este în luna a şaptea.

Între timp, am primit şi informaţia că a fost transferată de la CTF la unul din serviciile specializate ale DGASPC. În cursul zile de joi (ziua în care am redactat acest material) am fost la acest serviciu să aflăm dacă minora însărcinată există, deşi directoarele DGASPC spuneau că nu există. Am primit confirmarea că există, dar nu am avut voie să vorbim cu ea.

Am plecat de acolo cu un gust amar şi gândindu-ne la motivul directoarelor de a ascunde un fapt grav, dar care nu poate fi trecut sub tăcere.

 

Alina Coste-Mădăras a venit la DGASPC cu dorinţa de a reforma sistemul pus pe butuci de o conducere parcă venită din filmele cu mafioţi. După o juma de an nu s-a întâmplat nimic. Ba, a fost muşamalizat şi cazul celor două fetiţe abuzate prin tabere.

 

În aproape un an de zile, nu peste mult timp, nu s-au scos la iveală dosarele grele în care Boitor şi Compania au făcut ce au vrut.

S-a tot vorbit de sute de mii de euro scurse în buzunarele largi ale şmecherilor din DGASPC, dar după venirea lui Alina Coste-Mădăras s-a lăsat liniştea totală. În primele două luni, chiar şi actuala directoare generală spunea că s-au făcut multe ilegalităţi etc.… Acum are un fel de colaborare cu Boitor şi am putea spune că se continuă politica economică şi socială a lui Boitor şi Griguţă, cu tot ceea ce ar însemna asta. Chiar şi băgatul degetelor în borcanul cu miere! Nu avem dovezi decât indirecte, cum s-ar putea spune acum, în plină ofensivă a DNA-ului împotriva mişeilor din administraţiile româneşti. 

 
 
O poveste tristă
 

În aceste zile în care am căutat minora, am aflat povestea ei, o poveste tristă ca a multora din sistem.

Fata este din Sighet. A ajuns în sistemul de protecţie al copilului după ce a fost abandonată de mamă. Aceasta a plecat în străinătate unde a început să se prostitueze. Din păcate şi fata a apucat-o pe drumul greşit al mamei. În urmă cu un an şi ceva a şi fost un scandal cu minore care se prostituau la una din Casele din Sighet. Minora de care vorbim se pare că a fost însărcinată, dar în urma consilierii a renunţat la sarcină.

Pentru a fi scoasă din acel mediu, fata a fost transferată în Baia Mare. A fost dusă la şcoală şi s-a sperat într-o revenire a minorei, mai ales că avea talent la desen, pictură, arte plastice.

Nu a fost aşa. După un an a rămas din nou însărcinată. Nu ştim de ce nu s-a intervenit la momentul iniţial. În mod normal, în CTF-uri trebuie să existe teste de sarcină, mai ales pentru fetele care reprezintă un risc crescut, din acest punct de vedere. De asemenea, ar fi trebuit să fie consiliată, să fie îndrumată, îndreptată. Nu ştim dacă a fost văzută de medic, dacă a fost înregistrată la serviciul medical specializat după ce s-a aflat de sarcină.

Există şi posibilitatea ca fata să fi refuzat întreruperea sarcinii sau să se fi aflat prea târziu. În oricare din situaţii, ar trebui ca cei ce s-au ocupat de ea (un fel de-a spune) să răspundă pentru situaţia de acum. O minoră cu un copil mic, fără şcoală, fără perspective de a se întreţine, fără familie, probabil fără suportul tatălui copilului. Cine este vinovat de ce se întâmplă în sistemul de protecţie al copiilor?

 
 
CONCLUZIILE GAZETEI
 

În sistemul de protecţie al copilului Maramureş există o fetiţă însărcinată în luna a şaptea. Se pare că mai există o fată cu sarcină în Sighet.

Alina Coste-Mădăras, director general, şi Dorina Curteanu, director general adjunct, au minţit cu neruşinare în privinţa cazului cu fetiţa din Baia Mare.

Au încercat să ascundă cazul pentru a nu ieşi ele şifonate.

Este politica dusă de Alina Coste-Mădăras, de a ascunde sub preş mizeriile, de a lăsa impresia că la DGASPC totul este frumos, curat, mirositor din gama florală. Directoarea se simte obligată, probabil, în faţa şefilor de la CJ cu rezultate foarte bune, de parcă o simplă schimbare de nume de pe uşa directorului general este suficient pentru a îmbunătăţi situaţia la DGASPC.

Este inacceptabil ce au făcut cele două directoare! Au minţit!

Putem spune că DGASPC este prima instituţie publică în care am fost astfel umiliţi.

Solicităm conducerii CJ luarea de măsuri urgente deoarece nu se poate ca în cea mai mare instituţie bugetară a judeţului nişte directoraşe să se comporte ca pe moşia personală.

Aceşti şefi sunt plătiţi din banii contribuabililor şi dacă nu au chef să lucreze se pot reprofila, îşi pot găsi vocaţia în altă parte.

Îi amintim Alinei Coste-Mădăras că DGASPC nu este o anexă personală şi că impunerea unor măsuri coercitive împotriva angajaţilor este ilegală. Totul doar pentru a opri scurgerile de informaţii.

 

În cazul de faţă, aceste informaţii au venit din exterior, dar ca idee generală, putem să îi spunem directoarei că în afara unui grup de susţinători, lingăii de serviciu, nu prea este la inima celor care chiar trudesc la DGASPC. De asemenea, îi spunem că va fi greu să închidă gura celor 900 de angajaţi. Întotdeauna va fi cineva care va putea da o informaţie.

 
 
Breaking News
 

Şi dacă tot suntem la subiectul DGASPC, vă prezentăm şi câteva informaţii venite pe surse.

Se spune că celebrul secretar al CJ Maramureş, Dumitru Dumuţa, şi-a depus actele de pensionare. Poate în sfârşit se vor putea organiza concursuri pentru funcţiile de conducere după ştiinţa competitorilor nu a directivelor, de orice fel ar fi ele.

Se spune că la DGASPC a fost numită cu delegaţie director economic, cea care a căzut la examenul pe care nu l-a luat nimeni.

 

Dacă tot a fost numită cu delegaţie, la ce a mai fost nevoie de concurs? Noi am spus că DGASPC este în picaj din cauză că nu este un director economic. Asta nu înseamnă că ar trebui acceptat oricare candidat, mai ales unul care nu a luat o notă de trecere.

Se spune că Alina Coste-Mădăras are o febleţe la una din Casele din Sighet, adică este în relaţii de prietenie cu unul din tinerii ieşiţi din sistem. Un tânăr celebru pentru chestiile făcute pe acolo şi pentru care are ceva procese. Se spune că acesta i-ar fi făcut cadou directoarei un parfum şi ciorăpei copilei pe care o are, de sărbătorile de iarnă, iar mai recent o cană cu fotografia familiei directoarei.

Nu băgăm mâna în foc că este aşa, dar tânărul aşa se laudă.

Mai mult, se spune că directoarea asigura tânărului mijloc de transport în oraşul în care acesta are proces.

Ultima informaţie pare a fi şi cea mai tare.

 

Se spune că la DGASPC nu ar fi venit avizul de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru concursul câştigat de Alina Coste-Mădăras. În lipsa acestui aviz plenul CJ nu poate valida concursul, respectiv pe directoare pe post. Aceasta a fost interimar până la sfârşitul anului după care s-a prelungit interimatul încă trei luni. Aceste trei luni expiră în data de 16 martie.

 

Fără aviz nu este director plin, dar nu mai este nici director interimar. O nouă dilemă pentru CJ Maramureş?

Comentariile celorlalți

Angelina Jolie pe 27.03.2015 la 22:20
Asa e Anitase. In sfarsit spui si tu un adevar, cum ca mediul formeaza omul. Insa tu din pacate nu incapi in mediul acesta. Oricum din mesajul meu nu ai inteles absolut nimic, eu nu am intuit nimic doar incercam sa iti pun imaginatia la incercare, insa e bolnava rau. Stai linistit, oricum nu musc momeala ta. A si inca ceva, vezi ca-ti suflu in ceafa!
Anitas pe 26.03.2015 la 21:48
Cuvinte ca si -racait,jeg,zau,faci spume,spasme....amuzament copios fac parte din vocabularul *elevat*al Angelina Jolie!!!!!!!!!!
Mediu formeaza omul.Da, cam la 600 de km sunt ,cum bine ai intuit ,pentru ca eu nu am prins acasa un post dupa absolvire,si lucrez in sistem!!!!!!!!!!!!!
Angelina Jolie pe 25.03.2015 la 20:03
Va multumesc pentru atentia deosebita pe care mi-o acordati si daca tot v-a racait mesajul meu inseamna ca am spus niste adevaruri, ca altfel nu inteleg. Nu pot decat sa ma amuz copios ca din pacate, de nervii care va domina, va scuipati pe fata de atata jeg. Doamna sau domn Anitas si Cetateanu (sper ca nu esti cel turmentat al lui Caragiale) spre disperarea voasta DIN PACATE nu sunt doamna Orzac dar puteti arunca un tun de vreo 500 km si ia vedeti ce va iese. Nu inteleg mentiunea facuta in legatura cu Udrea insa pot sa fac o mica legatura in sensul ca din postarile voastre chiar nu se intelege nimic. Sunteti niste neinteligibilI, zau! Serios! Si va rog mult NU MAI FACETI SPUME! multumesc mult sunteti minunati cand aveti spasme
anitas pe 25.03.2015 la 13:35
Atentie angelina jolie..........si elena udrea se credea frumoasa,desteapta si........devreme acasa!

Da personajul pe care il invoci ca a luat un concurs dupa un interimat ...nu a fost in stare sa puncteze decat note de ...2,3,...la concursurile ADEVARATE....apoi numiri.Nu sunt invidios,sunt consternat de perseverenta si atitudinea acestei doamne care s-a facut cunoscuta in presa si urbe prin atitudinea ei ,mentalitatea ei si comportamentu de ......la balamuc birjar!
Din atitudinea acestei doamne se vede o frustare,o sfidare a celor cu bun simt.Poate de aceea la examenul de admitere la psihologie a luat nota 1.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.