• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2020

Alexandru Oros, noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş"

În cursul dimineţii de vineri, 10 aprilie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat ordinul 440 prin care Alexandru Oros a fost numit manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă "dr. Constantin Opriş" Baia Mare. Se pune capăt, cel puţin pentru moment, situaţiei de incertitudine de la spitalul băimărean  (unde, după cum se ştie, Sorina Pintea este în concediu prelungit de boală).

 

Prin această numire se doreşte ca situaţia de la Spitalul Judeţean din Baia Mare să intre într-o normalitate, atât cât poate fi vorba de normalitate având în vedere pandemia de coronavirus.

Alexandru Oros a condus mai bine de patru ani Spitalul Municipal Sighet, într-o perioadă (2012-2016) complicată pentru această unitate medicală, cu finanţări puţine şi cu multe probleme de rezolvat. A reuşit să facă faţă şi a dobândit o bună experienţă în managementul medical.

Este consilier local din partea PNL în Sighet şi vine în Baia Mare cu emoţie, dar şi cu dorinţa de a face treabă bună într-o perioadă în care solidaritatea, înţelegerea, cooperarea între cei ce lucrează în Spital sunt cheia spre un eficient şi profesionist act medical. Am vorbit cu noul manager interimar despre acest moment important din cariera sa.

„Am primit această numire cu multă responsabilitate şi chiar cu emoţie. Avem o luptă grea de dus, tot sistemul sanitar duce o luptă grea. De asemenea, am o oarecare emoţie faţă de pregătirea pentru intrarea în această luptă, sper să nu fie probleme cu personalul de la Spital. Trebuie să fac o precizare. Pentru mine nu există tabere, există o singură realitate: lucrurile trebuie făcute cu profesionalism şi conform legii. Legat de experienţa profesională, am condus al doilea spital ca mărime din judeţ, Spitalul Sighet, timp de patru ani. Am deservit cu acest spital întregul Maramureş istoric şi am făcut faţă în nişte vremuri bugetul a fost extrem de mic.

S-a depăşit momentul, actul medical s-a făcut, iar acum a apărut această provocare. Îl respect mult pe doctorul Vasile Pop, el este directorul medical şi va fi liantul între mine şi toţi ceilalţi din Spital.

Primul lucru va fi verificarea capacităţii Spitalului Judeţean de a face faţă ameninţării numită Covid -19. Trebuie să văd, în special din punct de vedere al securităţii, cum stau lucrurile. Şi mă mai interesează, extrem de mult, moralul oamenilor, ei sunt cei aflaţi în linia întâi!", a declarat pentru GAZETA de Maramureş managerul interimar, Alexandru Oros.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.