• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 6 Noiembrie , 2015

Aleşii locali ai municipiului Sighetu Marmaţiei s-au opus majorării tarifelor la apă şi canal

Aleşii locali ai municipiului Sighetu Marmaţiei s-au opus, la sfârşitul săptămânii trecute, majorării tarifelor la apă şi canal, proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare. Aceştia au arătat că nu sunt de acord ca sighetenii să plătească facturi atât de mari la apă şi că vor aproba acest proiect numai în baza unei expuneri de motive întemeiate, făcută de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a apei.

 

A fost propus spre aprobare Planul anual de evoluţie a tarifelor unice pentru tarifele aferente serviciilor de apă şi canal pentru perioada 2015-2016 în aria de operare a societăţii. Acest plan de evoluţie a tarifelor prevede ca acestea să fie majorate cu 5 procente, atât la apă, cât şi la apă uzată. Unul dintre consilierii locali ai municipiului a propus ca aceste tarife să fie majorate doar cu 2,5%, întrucât 5 procente în plus ar însemna facturi prea mari la apă pentru sigheteni. Secretarul Primăriei a arătat însă că acest lucru nu este posibil, iar proiectul poate fi aprobat sau nu, aşa cum e prevăzut. Anişoara Mihali, consilier local al PNL, a prezentat din raportul de activitate al societăţii de distribuţie a apei potabile pe anul 2014 profitul înregistrat de către aceasta, din care reiese că jumătate din el a fost făcut pe spinarea sighetenilor, prin agenţia din municipiu. Acest profit se ridică la suma de peste 2 milioane de lei. Mai mult decât atât, această majorare ar fi fost deja aplicată de către Vital, fără o aprobare din partea Consiliului Local.

 

„Veniturile totale ale agenţiei Sighet pe anul 2014 în lei noi sunt de 6.696.000 lei, cheltuielile de apă de 4.648.000 lei, astfel că profitul pe agenţia Sighet a fost 2.048.000 lei”, a arătat Anişoara Mihali, consilier local PNL.

 

Proiectul care prevede majorarea tarifelor cu 5% nu a fost adoptat, întrucât toţi cei 18 consilieri locali prezenţi la şedinţă s-au abţinut de la vot. Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei a arătat, cu această ocazie, că se fac demersuri şi analize pentru a vedea cum ar putea prelua societatea Acaterm furnizarea apei potabile în municipiu, în locul societăţii Vital.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.