• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2020

Aleșii județeni au acordat un total de 700.000 de lei către două UAT-uri aflate în situații de extremă dificultate

Miercuri, 19 august, cu începere de la ora 12:00, aleșii județeni s-au reunit în sistem videoconferință, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna august. Pe ordinea de zi a ședinței condusă de președintele instituției, Gabriel Zetea, s-au regăsit patru proiecte de hotărâre și un punct suplimentar.
Primul proiect de hotărâre adoptat a vizat aprobarea traseelor de drumuri din judeţul Maramureş stabilite ca proiecte strategice de importanţă majoră, ce urmează a fi depuse spre finanţare în urmă­toarea perioadă de programare (2021-2027).

De asemenea, a fost votat și pro­iectul privind solicitarea trecerii unui sector de drum din domeniul public al comunei Poienile de sub Munte, în domeniul public al judeţului Maramureş şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean. Traseul drumului județean DJ 187, drum care se află în reabilitare, se continuă pe o distanță de 3,787 km cu drumul de interes local DC 9, drum aflat în domeniul public al comunei Poienile de sub Munte.

Consiliul Județean Maramureș are în vedere și reabilitarea acestui sector de drum, lucru posibil doar cu condiția ca acesta să facă parte din domeniul public al județului și să fie clasificat în categoria drumurilor de interes județean.

Totodată, a fost aprobată con­tribuţia Consiliului Judeţean Maramureş, la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. Un total de 700 mii de lei va merge către două administrații locale, ca sprijin financiar pentru situații de extremă dificultate. Astfel, s-a decis alocarea a 300 mii lei către administrația locală din Seini, în vederea asigurării continuității unui proiect important în domeniul mediului, și anume stația de biogaz. Proiectul a fost scris acum mulți ani de zile și prevedea obți­nerea unor încasări în baza valorificării certificatelor verzi.

În urma modificărilor legislative, proiectul devine aproape nefunc­țional, iar administrația locală este nevoită să susțină cu fonduri proprii continuarea sa.

Într-o situație de extremă dificultate financiară se află și admi­nistrația locală din Recea, către care se va aloca suma de 400 mii lei, pentru a susține în primul rând cheltuielile legate de asistența so­cială, cu precădere plata in­demnizațiilor pentru persoanele cu handicap.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.