• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Iunie , 2013

Alegerile din PNL, etapa pe municipii

Critici, acuze, controverse şi interese. Pe scurt, coordonatele unui scrutin electoral de la care toată lumea aştepta să aducă liniştea şi pacea în organizaţia liberală maramureşeană.

 
 

PNL Maramureş se află în pline alegeri! Prima conferinţă importantă a avut loc la începutul acestei săptămâni în organizaţia sigheteană. Liberalii sigheteni şi-au ales preşedintele ce-i va conduce până în 2016 împreună cu noii membri ai biroului de conducere.

 

La conferinţa locală de alegeri au participat aproape 200 de membri activi ai PNL Sighet cu drept de vot. Ovidiu Nemeş, preşedintele PNL Sighet, a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţii filialei liberale în ultimii 4 ani de mandat, alături de biroul de conducere al partidului. Dintre realizările filialei s-a menţionat victoria în alegerile locale şi parlamentare, alături de partenerii din USL, dar nu au fost uitate nici nenumăratele evenimente organizate de-a lungul anilor. În urma numărării voturilor, Ovidiu Nemeş a fost reconfirmat ca preşedinte cu 194 de voturi pentru şi 1 vot nul.

„Obiectivul nostru este un scor cât mai bun la europarlamentarele din 2014, acolo unde cele trei partide formatare ale USL, respectiv PNL, PC şi PSD merg singure în alegeri. Consider că până acuma, la nivelul municipiului nostru, şi nu numai, PNL Sighet şi-a dovedit performanţele şi competenţele. Am încredere în echipa mea, în toţi liberalii care fac parte din PNL Sighetu Marmaţiei, indiferent de statutul şi funcţia pe care o ocupă în organizaţie. De la membru simpatizant, membru simplu sau preşedinte, toţi punem osul la treabă, atunci când situaţia o cere. Iar rezultatele vorbesc de la sine”, a declarat liderul PNL Sighet, Ovidiu Nemeş.

Luând în calcul victoria în alegerile locale de anul trecut a primarului Ovidiu Nemeş, precum şi numărul de consilieri locali liberali rezultaţi, realegerea acestuia în funcţia de preşedinte PNL Sighet a fost de aşteptat.

Biroul Permanent de Conducere al PNL Sighet rezultat în urma alegerilor, în ordinea voturilor obţinute de candidaţi este format din: vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi, Anişoara Mihali, urmat de vicepreşedinţii Alexandru Oros, Vasile Mih, Adrian Danci, Marius Voinaghi şi Ioan Şuştic. Din biroul de conducere mai fac parte ca membri Oana Herbil, Paul Hreniuk, Daniel Dragomir, Liliana Varsta şi Gelu Moys, Dana Onişa Ivaşcu, Viorel Miculescu, Ioan Tivadar. Liderul liberalilor sigheteni va candida şi la şefia organizaţiei judeţene, alegerile vor avea loc în 22 iunie, unde şi-a anunţat candidatura şi Radu Stroe.

Altă rundă de alegeri, de această dată cu controverse, a avut loc în filiala băimăreană.

Aici disputele au fost legate în primul rând de participanţi. Mulţi dintre membrii „incomozi” nu au putut participa la alegeri pe motiv că nu şi-au achitat cotizaţia de partid. La fel, nu au fost invitaţi alţi lideri, ca şi Ovidiu Nemeş, primarul de la Sighet. Câştigătorul a fost Graţian Taloş, credit cu şanse maxime şi susţinut de tandemul Hoban-Stroe. Vicepreşedinţii Biroului Politic al PNL au fost desemnaţi: Cosma Radu, Marincaş Ioan, Alb Rita, Ceterchi Ioan, Moldovan Dănuţ; Membri în Biroul Politic Municipal: Meheş Adalbert, Moldovan Tiberiu, Mureşan Maria Iulia, Bozântan Florin, Ştef Dan, Stan Gheorghe, Matei Ileana, Vălean Radu, Anca Cornea, Belbe Marcel, Hicea Cristian;

Membri supleanţi: Leşan Mihai, Podar Ioan, Paven Dumitru, Micle Radu, Grumaz Dan.

 
 
 

„Consider că până acuma, la nivelul municipiului nostru şi nu numai, PNL Sighet şi-a dovedit performanţele şi competenţele. Am încredere în echipa mea, în toţi liberalii care fac parte din PNL Sighetu Marmaţiei, indiferent de statutul şi funcţia pe care o ocupă în organizaţie. De la membru simpatizant, membru simplu sau preşedinte, toţi punem osul la treabă, atunci când situaţia o cere. Iar rezultatele vorbesc de la sine”.

Liderul PNL Sighet, Ovidiu Nemeş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.