• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 24 Mai 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Alegem egalitatea! Alegem România! Alegem Europa!

Societatea modernă a adus cu sine nevoia de egalitate de gen pe piaţa muncii, egalitate între bărbaţi şi femei. Societatea europeană a impus-o. Astfel, una din cele mai importante politici sociale ale Uniunii Europene o reprezintă egalitatea de gen şi reprezentarea pe cote. Mai exact, statele membre trebuie să se asigure că în structurile de conducere şi decizie publică există o reprezentare proporţională între numărul femeilor şi cel al bărbaţilor. Mai mult decât atât, în administraţia publică toţi angajaţii trebuie să se bucure de şanse egale de promovare. Este extrem de important ca interesele tuturor să fie reprezentate, iar acest lucru se poate realiza doar prin politici propuse de partidele de stânga. 

 

În România, simţim cu toţii nevoia de această reprezentare echitabilă între femei şi bărbaţi. Pentru mine toţi oamenii sunt egali. Problema femeilor în România mi se pare însă mai complexă, şi cred că porneşte de la condiţia economică a acestei categorii sociale. Consider că inegalităţile pot fi combătute prin facilitarea accesului femeilor la locurile de muncă, în funcţiile de conducere şi prin independenţa economică pe care acestea o câştigă. 

 

PSD a reuşit de-a lungul anilor să menţină această egalitate de gen, lăsând la o parte orgoliile politice masculine şi mizând întotdeauna pe competenţă şi experienţă. Nu este de mirare că şi pentru alegerile europarlamentare USD a abordat aceeaşi strategie de respect faţă de toţi cetăţenii români. Noi alegem egalitatea pentru o Românie puternică în Europa!

Garantăm acest tip de egalitate reală de gen şi pentru alegerile europarlamentare. Pe listele candidaţilor alianţei PSD-UNPR-PC găsim femei puternice, inteligente şi dornice să aducă în România, prin cadrul politicilor emise de Parlamentul European, această egalitate atât de necesară spaţiului românesc. Victor Ponta, anunţa mândru, pe bună dreptate, legat de lista candidaţilor USD că, „din primii cinci, trei sunt doamne”: Corina Creţu, Vicepreşedinta Grupului Socialist în Parlamentul European, care deschide lista candidaţilor USD pentru alegerile din 25 mai, o luptatoare constantă împotriva extremismului, discriminării şi denigrării cetăţenilor români în Uniunea Europeană; Ecaterina Andronescu, o excepţională cunoscătoare a domeniului educaţiei în România şi în Europa, ca ministru al Educaţiei pe perioada mai multor mandate si rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti; Maria Grapini, una dintre cele mai de succes femei de afaceri din România, ministru pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de afaceri în Cabinetul Ponta. Iată, aşadar, candidaţi femei - si lista continuă cu Daciana Sârbu, Viorica Dăncila, Claudia Tapardel - doamne cu experienţă în funcţiile de decizie, femei hotărâte şi curajoase, ale căror activitate şi performanţă în politică pot fi un model de urmat pentru mulţi dintre noi, şi un plus pentru societatea românească.

 

Alegerea dumneavoastră e simplă.

Alegeţi pentru oamenii care au înţeles că inegalităţile nu îşi mai au locul în România, alegeţi pentru siguranţa viitorului dumneavoastră, votaţi pentru candidaţii PSD-UNPR-PC, ce vor aduce în casele noastre prosperitatea şi în suflete, Mândria de a fi Români!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.