• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

ALDE Maramureş între Aeroport şi listele candidaţilor

ALDE Maramureş a organizat o conferinţă de presă pentru a prezenta situaţia pregătirilor pentru alegerile locale din iunie, dar şi pentru a prezenta puncte de vedere cu privire la proiecte importante pentru judeţ, pentru Baia Mare. Deputatul Cornelia Negruţ, preşedinte al ALDE Maramureş, a fost însoţită de Lucian Angheluţă, preşedinte executiv al filialei şi de Petean Sorin, consilier judeţean.

 

 

Poate cea mai interesantă informaţie a fost cea legată de candidatura pentru primăria Baia Mare. După cum se ştie, cu puţin timp în urmă, Adi Rusu, preşedinte executiv al organizaţiei ALDE Baia Mare, a fost prezentat ca fiind candidatul pentru primăria băimăreană. Negruţ a spus că jurnalistul băimărean a renunţat la candidatură în urma sondajului de opinie realizat de filială. Pentru primărie a rămas Adrian Turicu, un fost ministru în anii ’90.

 

În rest, listele sunt aproape finalizate, urmând ca în două săptămâni să fie prezentate oficial.

„Vom prezenta listele cu toţi candidaţii în două săptămâni. Pentru consiliul judeţean îl avem pe Sorin Petean, consilier judeţean, un om cu experienţă în administraţie”, a spus Cornelia Negruţ.

Lucian Angheluţă a vorbit despre situaţia Aeroportului Internaţional Baia Mare, cerând administraţiei judeţene să deschidă Aeroportul până se vor găsi banii pentru lucrările de modernizare şi mărire a pistei.

Legat de acest subiect, şi deputatul Cornelia Negruţ a spus că situaţia de la Aeroport nu mai poate fi acceptată. Ea a afirmat că va exista o întâlnire între parlamentarii maramureşeni pentru discuţii pe această temă şi pentru demersuri la Bucureşti, la ministere la primul ministru, în vederea deblocării situaţiei.

Pe de altă parte, Negruţ a spus că actualul ministru al transporturilor, Dan Marian Costescu nu are în vedere acordarea finanţării pentru lucrările la pistă, deoarece crede că în nord sunt prea multe Aeroporturi. Iar între Baia Mare şi Satu Mare îl alege pe cel din vecini.

 

„Pentru Maramureş, a pierde Aeroportul este o mare problemă. Dezvoltarea economică este legată de realizarea acestei modernizări. Chiar ALDE Maramureş a propus proiecte pentru dezvoltarea turistică. Avem atâtea pensiuni, restaurante, atâtea obiective turistice, dar nu facem nimic pentru atragerea turiştilor. A spus că din punctul lui de vedere, sunt două zone în România în care nu se justifică două Aeroporturi la o distanţă de 60 de kilometri. Este vorba de Arad-Oradea şi Baia Mare-Satu Mare”, a spus Negruţ.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.