• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Martie , 2022

Ajutor din Italia pentru refugiații ucraineni găzduiți în Maramureș

Vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Alexandru Lazăr, a primit zilele trecute vizita unei delegații din regiunea italiană Sardinia, sosită în Maramureș pentru a ajuta la gestionarea situației refugiaților din Ucraina.

Din delegație au făcut parte Sandra Aresu, consilier Servicii sociale din Primăria Lanusei, și Cristina Tanco, responsabil coordonator pentru muncitorii străini din cadrul CGIL, cel mai mare sindicat din Italia, alături de jurnaliști italieni.
În cadrul întâlnirii, au fost prezentate inițiativele delegației italiene care a sosit în Maramureș și, în parteneriat cu ASSOC, au oferit ajutor material refugiaților din donațiile strânse de comunitatea italiană.
Totodată, s-au oferit să găzduiască 30 de refugiați din Liov, mămici și copii, aflați la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

„Am reușit să ne organizăm ra­pid, printr-o colaborare eficientă pe care Consiliul Județean Mara­mu­reș a încheiat-o cu ONG-urile. Măsurile dispuse atât în Baia Mare, cât și la Sighetu Marmației au fost apreciate la nivel națio­nal, iar acum exemplul nostru este preluat și în alte vămi și centre de tranzit pentru refugiați”, a declarat Doru Lazăr, vicepre­șe­dinte al Consiliului Județean Mara­mureș.

Reprezentanții comunității italiene și-au manifestat dorința să sprijine și pe viitor eforturile administrației județene: „Dorim să fim de ajutor, iar administrația de la noi este dispusă să ofere cazare și masă la 25 de familii din Ucraina, dar să și ajute la integrarea în comunitate. Am vorbit deja cu familiile care pot oferi suport, de asemenea am organizat, cu ajutorul bisericii, un spațiu educativ pentru copii. Îi vom ajuta cu actele, dar și cu locuri de muncă”, a declarat Sandra Aresu, consilier Servicii sociale din Primăria Lanusei, Italia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.