• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2015

Ajutaţi-l pe Darius, poliţistul rănit grav în exploziile de la Sighet

Unul dintre supravieţuitorii exploziilor de la Sighetu Marmaţiei, din februarie 2012, suferă în întuneric şi astăzi, după mai bine de trei ani de la tragedie.

 
 

Poliţistul criminalist Darius Perhaiţă avea să ancheteze atunci cauzele exploziei unei conducte de gaze, care a distrus un club şi a făcut victime. Însă, în toiul cercetărilor, s-a produs o a doua explozie, victimă a deflagraţiei devenind şi Darius. A fost în stare gravă mult timp şi medicii nu credeau că va scăpa cu bine. Flăcările i-au cauzat arsuri grave pe suprafaţa corpului şi i-au luat şi vederea. După trei ani, lui Darius i s-a oferit o şansă. O intervenţie chirurgicală în Thailanda l-ar putea ajuta să-şi vadă, din nou, familia.

 

Pentru fiul cel mare al lui Darius Perhaiţă, ieri, a fost prima zi de şcoală în clasa I. Tatăl său nu a putut să îl vadă pe Rareş, dar îi este mereu alături. Înfăţişarea fiului cel mic nu o cunoaşte, David având doar câteva luni atunci când s-a petrecut nenorocirea. „Efectiv pe David nu îl ştie, de când s-a întâmplat acest accident”, povesteşte Anca, soţia lui Darius.

 

Familia lui Darius îşi doreşte un singur lucru, ca el să poată să vadă din nou. După trei ani de chinuri şi aşteptări, lumina de la capătul tunelului s-a lăsat văzută şi o intervenţie chirurgicală în Thailanda ar putea îndeplini dorinţa familiei.

 

„Mi s-a oferit o şansă să plec la o clinică în Thailanda, să fac implantul cu celule stem”, spune Darius Perhaiţă.

 

„Ne punem toate speranţele în această intervenţie. Este singura şansă, singura posibilitate care i s-a acordat. Sperăm din tot sufletul să i se îmbunătăţească vederea, să poată să îi vadă pe copii, să poată să se joace cu ei, să poată să îi ajute la lecţii. E o persoană foarte inteligentă şi m-ar ajuta pe mine în privinţa asta”, mai spune Anca.

 

Explozia de la Sighetu Marmaţiei aproape că l-a nenorocit. Darius îşi pune însă speranţele în această intervenţie despre care mărturiseşte, cu zâmbetul pe buze, că l-ar ajuta să se descurce mai bine.

„Nu pot să fac nimic singur. Am nevoie permanent de ajutor ca să mă mişc prin casă pentru că nu văd”, mai spune Darius.

 

În Thailanda, Darius Perhaiţă ar putea fi tratat. Intervenţia chirurgicală costă 22.500 de dolari, însă familia nu are toţi aceşti bani.

Procesul încă se judecă. Peste două săptămâni, Darius ar trebui să fie internat la clinica de specialitate unde implantul de celule stem i-ar putea îmbunătăţi acuitatea vizuală.

 
 

Oamenii cu suflet care doresc să îl ajute pe Darius pot face donaţii în conturile publicate mai jos:

 

Cont bancar în LEI: RO 06 BRDE 250 SV 21526872500

Cont bancar în EURO: RO 34 BRDE 250 SV 22786342500.

Comentariile celorlalți

andrei pe 14.11.2015 la 12:02
casa de asigurari cum s-a hotarat sa actioneze in acest sens?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.