• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Aprilie , 2023

AirConnect, din Baia Mare spre București

Compania aeriană AirConnect a avut, recent, prima cursă Baia Mare – București, urmată de o conferință de presă la care au fost prezenți Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, Tudor Constantinescu, CEO AirConnect, Dorin Buda, directorul general al Aeroportului Internațional Maramureș, Ionuț Caraba, directorul marketing și dezvoltare al Aeroportului Internațional Maramureș.

 

 

Nicolae TEREMTUȘ

Acest nou zbor va fi operat cu o frecvență de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Avionul companiei AirConnect va ateriza din Bucu­rești, pe pista Aeroportului Inter­național Maramureș, la ora 16.45, iar la ora 17.15 va decola înapoi spre capitala României.

Flota companiei românești AirConnect include avioanele ATR 72-600 ce au o cabină îmbunătățită pentru confort sporit al pasagerilor. Introducerea de noi curse regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș răspunde unei nevoi reale a cetățenilor și contribuie la dezvoltarea și dinamizarea economiei, a turismului și a serviciilor conexe.

Noua companie, Air Connect, a fost înființată în 2021 și avea în plan lansarea de curse regulate în toamna trecută, demersul fiind însă amânat. Din 27 martie, operatorul a lansat curse regulate între Bucu­rești și patru orașe din țară, Sibiu, Suceava (câte 5 frecvențe săptămânale) Baia-Mare (2 frecvențe) și Târgu-Mureș (4 frecvențe).

Compania a lansat și două curse regulate externe, București - Budapesta și Cluj-Napoca - Budapesta (cu câte 2 frecvențe săptămânale) și a anunțat că în vară va opera curse charter între București și Dubrovnik, respectiv între Constanța și Cluj, Timișoara, Oradea și Suceava.

„Felicit conducerea Aeroportului Internațional Maramureș pentru eforturile susținute în vederea creșterii atractivității județului nostru în rândul operatorilor aerieni. Mulțumesc reprezentanților AirConnect pentru încrederea investită în această colaborare și îi asigur de întregul meu sprijin și al Consiliului Județean Maramureș. Așadar, așteptăm maramureșeni în număr cât mai mare să călătorească de pe Aeroportul Interna­țional Maramureș, pentru că doar astfel vom putea să păstrăm operarea curselor naționale și interna­ționale de pe aeroportul nostru”, a declarat Ionel Bogdan, preșe­din­tele Consiliului Județean Maramureș.
Și reprezentantul companiei a adresat câteva cuvinte: „Pentru noi, ziua de astăzi reprezintă un început, primele noastre rute regulate au devenit realitate. Este o muncă asiduă a întregii noastre echipe, de peste un an de zile, pentru a face ca ziua de astăzi să se întâmple. Astăzi, la Baia Mare operăm două curse spre București. Ne luptăm să creștem numărul zborurilor pentru a deservi cât mai bine atât oamenii de afaceri, cât și turiștii dornici să vină să viziteze Maramureșul. În același timp, cu echipa Aeroportului studiem și alte destinații pe care în viitor să le putem oferi publicului larg. Trebuie să subliniez că noi, compania, am pus acest zbor și îl susținem, dar este vorba de un parteneriat cu comunitatea. Noi oferim curse în siguranță, bilete la prețuri atractive, dar ne așteptăm ca și cei din comunitate să folosească  aceste oferte”, a spus Tudor Constantinescu, CEO AirConnect.



Biletele de avion pot fi achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store și Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.